Пікантний салат з моркви і яйцем

Нещодавно у подружки побачила простенький салат з вареними яйцями і печеною морквою. Спробувавши цей недорогий салат, була приємно здивована його пікантним смаком! Виявляється вся справа в заправці. Випросивши цей рецепт салату з моркви і яйцем - ділюся з вами! Робиться швидко. Дуже виручає, коли на порозі гості! Спробуйте! 

Інгредієнти

  • Морква (сирих 1-2 шт (200г)) - 1 шт
  • Яйце куряче (сварені в круту) - 2 шт
  • Гірчиця (зернова) - 2 ч. л.
  • Майонез - 3 ст. л.
  • Сік лимонний - 2 ч. л.
  • Сіль
  • Перець чорний мелений
  • Цукор - 1/2 ч. л.
  • Зелень (суха, або свіжа (кріп з петрушкою). Можна окремо, можна і без неї. У мене був сухий кріп)
Ретельно вимиту і обсушену моркву загорнути в харчову плівку, нещільно скрутивши кінці, як "цукерку". Надіслати в мікрохвильовку, поки вона не стане м'якою.
Потім акуратно вийняти, очистити від плівки і дати охолонути.
У тарілці змішати зернову гірчицю, майонез, лимонний сік і цукор.
Гарненько перемішати, додавши дрібку чорного перцю (або суміш перців) і сіль за смаком.
Змішувати віночком (або виделкою) до тих пір, поки соус не стане однорідним.
Моркву порізати кільцями, якщо велика - півкільцями.
Кожне яйце розділити на 8 частин. (Така нарізка яєць і моркви смачніша в салаті!)
Акуратно, (щоб не розкришилися жовтки), змішати яйця і моркву з приготовленою раніше заправкою. Поставити в холодильник для просочення (хоча б на годинку).
Потім перекласти в салатник, посипавши перцем і зеленню за смаком. Салат з печеною морквою і вареними яйцями з майонезом готовий. Смачного!

Коментарі

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі