Салат виходить одночасно легким і пікантним. Обсмажені кабачки і тунець роблять його ситним. Подібний салат з тунцем і кабачками прикрасить будь-який святковий стіл. Заходьте на вогник.
Інгредієнти
салат
- Тунець (200 г) - 1 банка
- Помідор (великих чи 3 середніх) - 2 шт
- Кабачок (500 г) - 1 шт
- Олія (для обсмажування кабачків) - 3 ст. л.
- Оливки зелені - 20 шт
- Цибуля зелена (пір'їнки) - 4 шт
- Сіль за смаком
заправка
- Оливкова олія (якщо тунець в олії, можна використовувати цю олію в заправку замість оливкової) - 3 ст. л.
- Часник - 2 зуб.
- Вода (рідина з-під оливок) - 1,5 ст. л.
- Перець чорний - за смаком
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 8
Кабачок очистити від шкірки, при необхідності видалити насіння. Я цього не робила, мій кабачок був молоденький. Нарізати півкільцями товщиною 0,3-0,5 см і обсмажити на сковороді, змащеній олією. Я смажу в один шар, присолюю, потім перевертаю. Смажаться кабачки дуже швидко.
Помідори нарізаємо тонкими півколами. Викладаємо салат на тарілку. Шматочок помідора, шматочок кабачка і т. і.
Ось така вийшла ідилія. Салат злегка посолити і посипати чорним перцем. Готуємо заправку. Якщо у вас маслини, то замість рідини краще додати оцет, оскільки вона не особливо смачна. Оливкову олію, рідину з-під оливок, роздавлений в землянці часник змішати в однорідну емульсію. Я це роблю силіконовим пензликом. Полити заправкою помідори з кабачками.
Викласти на верх салату оливки і тунець невеликими шматочками.
Салат посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею і можна подавати.
І вид зверху. Смачного!
Коментувати