Салат Ніжинський

Тут ви дізнаєтеся як зробити, приготувати салат Hіжинський з огірків і помідорів, консервація на зиму, рецепт класичний, з морквою і капустою, з гірчицею, з кабачків і капусти. Рецепти ніжинського салату з помідорами на зиму, з огірків, приготування без стерилізації, консервування, рецепт радянський. Огірки ніжинські.

Хочу поділитися рецептом справжнього Ніжинського смачного салату на зиму, який проводився, і напевно і по зараз проводиться, в м. Ніжин з ніжинських огірочків. Рецепти в інтернеті вивчала, але все не те і не так.. Відразу хочу обмовитися, варити огірки НЕ ТРЕБА, на заводі їх ніхто ніколи не варив, тільки стерилізація! Рецепту салату більше 45 років, перевірений нашою родиною вже в третьому поколінні. Дивовижна закуска, просто салатик до вечері взимку, а так само дивовижно ніжний салат олів'є, який так само багато років робимо тільки з Ніжинським салатом і домашньої бужениною...

Інгредієнти

  • Огірок (великі, переростки (але не обов'язково, на смакові якості це не впливає). Єдиний нюанс, краще брати трикамерні огірочки, це саме огірки на засолювання, в них дрібні насіння зазвичай і вони більш м'ясисті.) - 5 кг
  • Цибуля ріпчаста (цибуля до огірків йде 1 до 2, тобто на 2 кг огірків - 1 кг цибулі, на 5 кг огірків - 2-2,5 кг цибулі. Можна більше / менше.) - 2 кг
  • Сіль за смаком
  • Цукор (на 0,5 л. баночку) - 0.5 ч. л.
  • Оцет (на 0,5 л. баночку, 9%) - 1 ст. л.
  • Олія (на 0,5 л. баночку) - 1 ст. л.
  • Лист лавровий (на 0,5 л. баночку) - 1 шт
  • Перець чорний (на 0,5 л. баночку) - 6 шт
  • Перець духмяний (на 0,5 л. баночку) - 4 шт
  • Петрушка (на все, при бажанні) - 1 пуч.

Час приготування: 45 хвилин

Класичне поєднання смаків: огірка, цибулі та кропу, з легкої перцевої нотою. Легкий овочевий салат для закуски. Добре поєднується з відвареною картоплею і м'ясними стравами, як доповнення.

Інгредієнти

  • Огірок - 1 кг
  • Цибуля ріпчаста - 0,5 кг
  • Кріп (зелень) - 250 г
  • Часник (великий) - 2 зуб.
  • Сіль (з верхом) - 1 ст. л.
  • Цукор (з верхом) - 1,5 ст. л.
  • Перець чорний (молотий) - 1/3 ч. л.
  • Перець запашний - 5 шт
  • Оцет (9%) - 4 ст. л.
  • Олія (рафінована) - 4 ст. л.

Час приготування: 120 хвилин

Кількість порцій: 8