Салат зі шпинату

Будь-який рецепт салату із шпинату, просто не замислюючись, можна внести в раціон здорового харчування. Салат з шпинату особливо корисно вживати в їжу. Салати зі шпинатом і авокадо, з помідорами, з яйцем і тунцем, з куркою і руколою. Салат шпинат авокадо і апельсин, бекон, груша і грейпфрут, гранат і зелень.

Пропоную вашій увазі дуже простий і нескладний у приготуванні салат без майонезу зі шпинату. Вітамінний і смачний, прекрасний варіант для різноманітності повсякденного меню. Пригощайтеся!

Інгредієнти

  • Шпинат - 100 г
  • Помідор - 1 шт
  • Цибуля червона (або шалот) - 15 г
  • Сливки (жирністю не менше 30%) - 5 ст. л.
  • Сік лимонний - 1 ст. л.
  • Перець запашний - за смаком
  • Кріп - 1 гіл.
  • Сіль за смаком

Час приготування: 5 хвилин

Кількість порцій: 1

Пропоную спробувати легкий фруктово-овочевий салат з листя салату і шпинату! Яблуко тут в новій ролі: його обсмажуємо, перчимо і солимо! Салат виходить смачний і цікавий!

Інгредієнти

  • Шпинат (50-80 г) - 50 г
  • Листя салату / Салат (20-30 г) - 20 г
  • Цибуля червона - 1 шт
  • Яблуко (1-2 шт.) - 1 шт
  • Сир м'який (моцарелла, або інший схожий сир, 50-70 г) - 50 г
  • Олія (для смаження і заправки, 3-4 ст. л.) - 4 ст. л.
  • Оцет (яблучний, домашній, 2 ст. л., або за смаком) - 2 ст. л.
  • Лимон (сік) - 0.5 шт
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком

Без цибулі та часнику. Легкий, смачний і освіжаючий салат з огірків і шпинату. Коли на святковому столі велика кількість м'ясних страв, хочеться "полегшити" їх чім-небудь овочевим. Салат зі шпинатом ще й корисний для організму. Цей салат можна використовувати і на гарнір, і на закуску. Головне - вибрати для салату молодий шпинат, оскільки в салат він йде без термообробки.

Інгредієнти

  • Шпинат (перебрані листочки, без черешків) - 100 г
  • Огірок - 150 г
  • Помідор - 200 г
  • Сир твердий - 100 г
  • Майонез провансаль - 2 ст. л.
  • Горіх мускатний (мелений) - 1 пуч.
  • Апельсин (свіжовичавлений сік) - 0.5 ст. л.
  • Суміш перців - за смаком
  • Насіння (мікс з кунжуту, насіння льону, соняшнику, гарбуза. Або рубані горіхи за смаком) - 1 ст. л.

Приготуйте собі цей освіжаючий салат з сиром і шпинатом і Ви отримаєте неповторну насолоду! Салат підкорить Вас своєю простотою і вишуканим смаком! Листя шпинату, солодка і соковита черешня, теплий м'який сир і пластівці мигдалю змусять Вас полюбити їх смак в цьому салаті назавжди! Насолоджуйтеся!

Інгредієнти

салат

  • Шпинат - 1 пуч.
  • Черешня (10 штук в соус) - 20 шт
  • Сир м'який (найкраще козячий) - 150 г
  • Олія - ​​1 ст. л.
  • Мигдаль (пластівці (нарізаний мигдаль)) - за смаком

соус

  • Бальзамик (бальзамічний оцет) - 100 ст. л.
  • цукор

Дивовижний салат зі шпинату! Смачні, корисні і дуже прості у приготуванні салати без мяса. Рецепт з книги.

Інгредієнти

  • Шпинат - 300 г
  • Горіхи волоські - 30 г
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Сметана - 2 ст. л.
  • Цукор - 0,5 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Зелень - за смаком

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 3

Не складний, досить швидкий рецепт смачного і красивого салату з куркою і шпинатом. Гармонійне поєднання всіх компонентів не залишить вас байдужими. Пригощайтеся!

Інгредієнти

  • Шпинат - 60 г
  • Стегно куряче (відварене) - 1 шт
  • Печериці (консервовані, 1 банка = 400 гр нетто) - 0,5 бан.
  • Цибуля ріпчаста (маленька) - 0,5 шт
  • Горіхи кедрові - 2 ст. л.
  • Оливкова олія - ​​2 ст. л.
  • Бальзамик (оцет бальзамічний) - 1 ст. л.
  • Мед - 1 ч. л.
  • Спеції (за смаком: сіль, суміш мелених перців)

Щось просте і незвичайне одночасно. Оцінив навіть чоловік, який важко сприймає нововведення в їжі. Готуйте літні салати, вони легкі.

Інгредієнти

  • Шпинат - 200 г
  • Полуниця - 56 шт
  • Огірок - 1 шт
  • Помідор - 1 шт
  • Кунжут - 1 ст. л.
  • Оцет (бальзамічний) - 2 ст. л.
  • Мед - 1 ч. л.
  • Оливкова олія - ​​3 ст. л.

Час приготування: 10 хвилин

Кількість порцій: 2

Смачний салат з черемші і шпинату з яйцем дуже легкий, дієтичний і ситний. Морква надає солодкість салату, черемша гостроту, а сметанна заправка робить салат ніжним. Свіжий салат зі шпинатом - що може бути ще краще для здорового і правильного харчування.

Інгредієнти

  • Яйце куряче (варене) - 2 шт
  • Шпинат - 1 пуч.
  • Черемша - 0,5 пуч.
  • Морква (сира) - 1 шт
  • Сметана (йогурт) - 2 ст. л.
  • Сіль - 1 пуч.

Час приготування: 10 хвилин

Кількість порцій: 2

Це дуже смачний салат з печериць і шпинату. Хрусткі листя шпинату, пікантні гриби, бекон і насичена заправка. А все разом - повноцінне і збалансоване блюдо. Що ще потрібно для сімейного обіду або вечері?

Інгредієнти

салат

  • Шпинат - 200 г
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Печериці (гриби бажано брати невеликі, міцні, свіжі) - 100 г
  • Цибуля червона (червона кримська цибулина) - 1 шт
  • Хліб (два шматочки висівкового хліба, 50 г) - 2 шт
  • Соєвий соус (для маринування грибів) - 2 ст. л.
  • Сік лимонний (для маринування грибів) - 1 ст. л.
  • Бекон - 100 г

заправка

  • Цибуля ріпчаста (маленька цибулина) - 1 шт
  • Оливкова олія (плюс 1 ст. л. для обсмажування цибулі і часнику) - 100 мл
  • Соєвий соус - 2 ст. л.
  • Часник - 1 зуб.
  • Цукор коричневий - 40 г
  • Оцет (яблучний) - 30 мл
  • Сіль за смаком)
  • Перець чорний (мелений, за смаком)

Час приготування: 35 хвилин

Кількість порцій: 4

Легкий, "нехитрий" салат з перцю і шпинату порадує смаком і простотою приготування. Такий салат доречний і в будні і в свята. Пробуйте!

Інгредієнти

  • Перець болгарський (великий) - 1 шт
  • Шпинат - 1 горст.
  • Цибуля червона - 1 шт
  • Соєвий соус - 1 ст. л.
  • Оливкова олія - ​​1 ст. л.
  • Бальзамик - 1 ч. л.
  • Паприка солодка
  • Арахіс (подрібнений) - 1 ч. л.

Час приготування: 45 хвилин

Кількість порцій: 2

Смачний, цікавий за складом салат з грибами і шпинатом, з відомими всім інгредієнтами, заправлений пікантним соусом. Цей салат порадує вас і в будні і в свята.

Інгредієнти

  • Шпинат - 2 жмені
  • Помідор (середнього розміру) - 3 шт
  • Печериці - 200 г
  • Бекон (нарізка, 6 шматків)
  • Петрушка (5 - 6 гілочок свіжої зелені)
  • Оливкова олія (3 ст.л. - в соус, 1 ст.л. для смаження) - 4 ст. л.
  • Бальзамик (за смаком, може знадобитися більше.) - 1 ч. л.
  • Перець рожевий - 1/2 ч. л.
  • Сіль за смаком

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 6