Буряковий салат "Борані"

Борані - салат з буряка і цибулі по-іранському. У перської кулінарії борані займає місце зеленого салату або салату під кислим соусом з оцту і рослинної олії. Нерідко їх подають з хлібом. Сасанидська цариця Борандохт дуже любила йогурт, і її кухар готував для неї безлічі страв з овочів з процідженого йогурту. Ці страви тепер в її честь називають «Борані», і вони дуже популярні в сучасному Ірані. Давайте і ми спробуємо цей розкішний святковий салат з цікавою назвою, але знайомий за смаком.

Інгредієнти

  • Буряк (середніх) - 3 шт
  • Йогурт (10%) - 150 г
  • Сіль
  • Перець чорний
  • М'ята (жменька листочків)
  • Цибуля ріпчаста (велика) - 1 шт
  • Сік лимонний - 2 ст. л.
  • Сумах

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування у мене дано без урахування готування буряка. Отже нам знадобиться варений буряк, йогурт та м'ята.
Нарізати цибулю півкільцями і замаринувати його в лимонному соці. За смаком сипем сумах, він додасть додаткову кислинку. Маринуємо близько 15 хвилин.
Нарізаємо дрібно м'яту.
Натираємо буряк, додаємо м'яту, чорний перець та сіль за смаком. Потім додаємо йогурт, йогурт можна замінити сметаною.
При подачі посипати зверху цибулею. У нас була форель з гриля і відварна картопля і цей салат з буряка і цибулі дуже добре підходив для цієї страви. Пригощайтеся! Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі