Буряковий салат зі шпинатом і рисом

Їжа в дні Посту повинна бути ще й корисною. Пропоную вам салат з рису і буряка, звареного з темними родзинками, з яблука, шпинату і соняшниковим насінням. У салату чудова заправка. Цей салат без майонезу виходить смачним і звичайно ж корисним. Можна їсти як самостійну страву.

Інгредієнти

для рису

  • Рис (стакан 200 мл.) - 1 скл.
  • Ізюм (стакан 200 мл, темний) - 0,5 скл.
  • Сіль (за смаком) - 0,5 ч. л.
  • Вода (стакан 200 мл) - 2 скл.
  • Оливкова олія - ​​1 ст. л.

для салату

  • Шпинат (листя) - 10 шт
  • Рис (відварений з родзинками) - 6 ст. л.
  • Яблуко - 1 шт
  • Буряк (відварений) - 1 шт
  • Лимон (часточки) - 2 шт

заправка

  • Оливкова олія - ​​2 ст. л.
  • Сік лимонний - 1 ст. л.
  • Мед (рідкий) - 0,5 ст. л.
  • Сіль (за смаком) - 0,25 ч. л.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 2

Ізюм промиваємо і відкидаємо на друшляк.
Викладаємо рис в каструлю, зверху родзинки і заливаємо водою: один стакан рису на дві склянки води. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, солимо і перемішуємо. Варимо до повного вбирання води на мінімальному вогні під кришкою до готовності. Рис вариться хвилин 15.
Готуємо продукти для салату. Буряк я зварила заздалегідь. Листя шпинату добре промиваємо.
Робимо заправку для салату. Наливаємо оливкову олію, віджимаємо сік лимона, додаємо мед. З'єднуємо і солимо до смаку за бажанням.
Салат я буду збирати шарами для подачі. Скористаюся кільцем. На тарілки викладаю по 3 листка шпинату. Нижній шар - рис з родзинками. Поливаємо трохи заправкою.
Далі - яблуко, порізане маленьким кубиком. Знову трохи поливаємо заправкою.
На яблуко - буряк дрібним кубиком. Поливаємо заправкою.
Для салату я підсушила в духовці насіння соняшнику очищені. Їх можна підсушити на сухій сковороді або купити вже смажені. Зверху салату я виклала дрібні листочки шпинату які залашилися і присипала насінням. Прикрасила салат лимонною часточкою.
Салат з буряка, шпинату і рису готовий для подачі на стіл.
Вітамінний салат в дні Посту. Цей салат можна готувати тим, хто дотримується низько-калорійної їжі, стежить за фігурою. Він корисний всім! Про шпинат: Корисні властивості шпинату обумовлені його багатим природним складом. Цей продукт відрізняється великим вмістом в ньому вітамінів і мікроелементів, що робить його вживання корисним для організму людини. Завдяки низькій калорійності і корисних речовин, шпинат рекомендований до вживання в період схуднення. Серед корисних властивостей рослини виділяють його здатність прискорювати метаболізм і виводити токсичні речовини і солі, що перешкоджають зниженню ваги.

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі