Буряковий салат з чорносливом і нутом

Хресна мого внука служить при церкві, веде дитячу церковну школу. Якось, кілька років тому, на Пасху, мені пощастило зазирнути в трапезну. Я була настільки здивована, шикарно накритим столом. Мені завжди здавалося, що страви там виставляють по-простому - гіркою і все. А тут - я потрапила в якусь казку. Страви були прикрашені так, що я довго стояла і з подивом і не могла відірватися від цієї краси. А яка атмосфера стояла навколо. Було так легко і спокійно. Я роздобула там цей рецепт. Цей смачний салат на Пасху готую часто.

Інгредієнти для салату з чорносливом

  1. Горох (нут) - 150 г
  2. Буряк - 2 шт
  3. Огірок солоний - 100 г
  4. Чорнослив - 50 г
  5. Соєвий соус - 2 ст. л.
  6. Оливкова олія - ​​3 ст. л.
  7. Часник - 1 зуб.
  8. Сік лимонний - 1 ст. л.
  9. Перець чорний - 1/4 ч. л.
  10. Цибуля зелена - 2 гіл.
  11. Сіль - 0,5 ч. л.

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 6

На ніч замочити горох нут в холодній воді. Вранці промити, залити свіжою водою і відварити до готовності, при повільному кипінні. Відкинути на друшляк, остудити.
Буряк відварити заздалегідь. Почистити і нарізати кубиками, в розмір з горошину нут. Додати до буряка соєвий соус, мелений чорний перець, 1 ст. л. масла, роздавлений часник, а так само сіль. За бажанням, можна додати гострого перцю. Все перемішати, залишити маринуватися, поки готуємо чорнослив.
Чорнослив помити, залити теплою водою, залишити на 10 хвилин. Потім воду злити, чорнослив просушити паперовим рушником і нарізати соломкою.
Додати до буряка чорнослив, перемішати. Тут потрібно підігнати за своїм смаком. Що не вистачає - додати. На час відставити.
Очистити солоні або мариновані огірки від шкірки і нарізати кубиками. Огірків може знадобитися або більше або менше, смак у них різний.
З'єднуємо огірки з нутом, додати ще 2 ст. л. масла, перемішати, спробувати на смак. Тут доречно додати за смаком лимонний сік. Підганяємо за своїм смаком.
Тепер з'єднуємо нутовую суміш і бурякову. Залиште кілька горошин нуту для прикраси.
Перемішуємо буряки з нутом, викладаємо на блюдо. Зверху посипаємо зеленою цибулею, дрібно нарізаною. За бажанням прикрасити. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі