Буряковий салат з сиром і прошутто

Це досить простий салат з буряка і сиру, який володіє дуже м'яким і цікавим смаком. Рецепт цього салату з шинкою відмінно підходить для сніданку - легкий і в той же час ситний - за рахунок присутності пармской шинки. У класичному поєднанні буряка і бринзи, яка володіє досить різким смаком - бринза замінена сиром, який надає цьому вітаминному салату досить ніжний смак і не перекриває смак прошутто. Поєднання солодкуватого смаку запеченого буряка з сиром доповнюється і підкреслюється кислинкою помідорів і гіркуватістю оливкового масла. За бажанням можна підсилити кислий смак додаванням лимонного соку.

Інгредієнти

  • Буряк - 100 г
  • Сир (потрібен сухуватий, зернистий, розсипчастий сир) - 70 г
  • Шинка (пармська шинка - прошутто) - 50 г
  • Помідор (можна взяти помідори черрі) - 100 г
  • Петрушка - 5 гілочок
  • Оливкова олія - 2 ст. л.
  • Сік лимонний (за бажанням) - 0.5 ст. л.
  • Сіль - 0.5 ч. л.
  • Перець чорний (мелений) - 0.5 ч. л.

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 1

Можна запекти буряк в духовці і нарізати кубиками або зробити як робив я. Варити буряк я не рекомендую, тому, що запечений буряк має насичений чуть-солодкуватий смак, який добре гармонує з іншими інгредієнтами. Нарізаємо сирий буряк кубиком 1 см, викладаємо на лист пекарської папери і скроплюємо оливковою олією для смаження - щоб кубики не злипалися при запіканні. Можна використовувати будь-яку рафіновану рослинну олію.
Загортаємо буряк в пекарській папір "цукеркою" і ставимо в мікрохвильовку (1800 ват) на 3 хвилини. Потім викладаємо в миску.
Нарізаємо петрушку середньо і додаємо в миску з буряком
Помідори нарізаємо середніми шматочками (2 см). Якщо беремо чері, то розрізаємо навпіл або навіть на четвертинки - якщо великі. Додаємо в миску з салатом.
Пармську шинку нарізаємо на середнього розміру шматочки - 2 см і додаємо в миску з салатом
Додаємо сир, оливкову олію і, за бажанням, лимонний сік. Перчимо, солимо і перемішуємо.
Салат готовий. При подачі я вирішив прикрасити його зверху декількома листочками петрушки і помідорами чері - на додачу до звичайних помідорів. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі