Буряковий рецепт з морською капустою

Салат, який я пропоную, підходить для щоденного вжитку. Про корисні властивості і протипоказання можна буде прочитати в додатковій інформації в кінці статті.

Інгредієнти

  • Буряк (запечений- приблизно 250 г) - 1 шт
  • Капуста морська - 1 бан.
  • Яйце куряче (і + 1 для сервірування) - 3 шт
  • Цибуля червона (невелика - 50гр) - 1 шт
  • Гірчиця (зерниста) - 1 ч. л.
  • Хрін (вершковий) - 1 ч. л.
  • Оливкова олія - ​​2 ст. л.

Кількість порцій: 3

Буряк вимити і запекти або відварити до готовності. Яйця зварити і очистити.
Очистити і нарізати цибулю.
Яйця нарізати скибочками.
Буряк теж нарізати соломкою.
У чашці з'єднати зернисту гірчицю, вершковий хрін і оливкову олію. Добре розмішати до однорідного стану.
У мисці з'єднати всі інгредієнти, влити заправку і розмішати. Cалат готовий.
Подаємо до обіду або вечері. Смачного!
Корисні властивості морської капусти полягають в тому, що амінокислоти і цінні мікроелементи, які містяться в ній перевершують будь-яку їжу тваринного і рослинного походження. Морська капуста є ліками з підводного світу. Її використовують для лікування і профілактики захворювання щитовидної залози, гіпертонії, атеросклерозу. А також вона виводить радіоактивні елементи з організму, покращує обмін речовин і стимулює роботу кишечника. Морська капуста містить велику кількість йоду, фосфору, марганцю, заліза, калію і кобальту. Протипоказана при нефриті будь-якої форми і інших захворюваннях нирок, під час вагітності, діатезі, туберкульозі легень, кропивниці, фурункульозі і при гіперфункції щитовидної залози.

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі