Буряковий салат з перловою крупою - незвичайне, цілком ситне, самостійне блюдо. Дуже гарне поєднання перловки з буряком і морквою і дивовижний соус до них роблять салат багатим і чудовим на смак. Любителі цибулі можуть прошарувати один раз, замаринувавши його. Салат з буряка і перловою крупою універсальний. Не дивлячись на те, що він пісний, його можна подати хоч на свята, хоч в будні. Відваріть заздалегідь перлову крупу і буряк і ви швидко, прийшовши з роботи, зберете салат на вечерю.
Інгредієнти
салат
- Крупа перлова - 200 г
- Буряк - 150 г
- Морква (по-корейськи) - 150 г
соус
- Кріп - 0,5 пуч.
- Петрушка - 0, пуч.
- Оливкова олія - 3 ст. л.
- Соєвий соус - 2 ст. л.
- Часник - 2 зуб.
- Цукор - 0,5 ч. л.
- Сік лимонний - 1 ст. л.
Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій: 5
Відварити заздалегідь перлову крупу, відповідно до інструкції на упаковці. Крупу добре промити, залити водою 1: 2,5, довести до кипіння. Накрити кришкою і варити на медленнном вогні 50-60 хвилин, поки крупа не вбере всю воду. Можна зварити в мультиварці, це заощадить час.
Приготувати соус: всі інгредієнти скласти в чашу блендера. Бажаючі можуть додати гострий перець.
Пробити до однорідності, спробувати, додати, що не вистачає на свій смак. Я нічого не додавала, соус чудовий.
Заздалегідь відварений буряк натерти на тертці. Якщо багато соку, віджати. Моркву, якщо довгі нитки, нарізати.
Вистелити мисочку плівкою або взяти, у кого є сервировочное кільце. Продукти приблизно поділити, буряк і моркву - на дві частини, перловку -на три. Укладаємо шарами спочатку перловку і поливаємо соусом і т. і. буряк-соус, морква -соус. Повторити ще раз, зверху перловка.
Соусом полити зверху, за бажанням прикрасити продуктами, які входять до складу салату. Салат з буряком і перловою крупою готовий. Смачного!
Коментувати