Існує багато варіантів приготування цього салату, одне незмінне: барвисте оформлення у вигляді гніздечка з яйцями. Салат з куркою безумовно стане прикрасою будь-якого святкового столу, тому готуємо! Продукти для цього салату з корейською морквою на святковий стіл знадобляться прості, але салат виглядає, як витвір мистецтва і безсумнівно прикрасить будь-який святковий стіл. Часу і сил ви витратите зовсім небагато, а блюдо викличе захоплення гостей і зовнішнім виглядом, і смаком. Ви можете додавати свої інгредієнти, коли я робила цей салат з додаванням твердого сиру і курку заміняла шинкою, теж було смачно.
Інгредієнти
- Куряча грудка - 150 г (відварна або запечена)
- Картопля - 1 шт
- Огірок - 1-2 шт (свіжий або маринований, 1 середнього розміру або 2 маленьких)
- Морква по корейськи - 50-70 г
- Яйця - 1 шт (варене)
- Часник - 1-2 зуб.
- Сир твердий - 50 г
- Майонез - 1,5-2 ст. л.
- Рослинна олія - 2 ст. л.
- Сіль - 1-2 пучка (за смаком)
- Зелень кропу - 1 щіпка
Кількість порцій: 2
Очистимо картоплину середнього розміру, помиємо і обсушимо. А потім наріжемо на тонкі смужки за допомогою терки для корейської моркви.
Обсмажимо на добре розігрітій з рослинним маслом сковороді до рум'яного кольору. Смажимо в два етапи. У вас повинно вийти два ось таких ґратчастих пласта.
Нарізаємо свіжий або маринований огірок на тонкі смужки.
На такі ж смужки нарізаємо куряче м'ясо.
І нарізаємо білок від курячого яйця.
Змішуємо нарізані м'ясо, огірок, моркву по-корейськи, білок з майонезом. Додамо сіль і перець за смаком.
Жовток змішуємо з дрібно натертим сиром, подрібненим кропом та майонезом. Додамо також подрібнений часник.
І з отриманої маси виліпимо невеликі яйця.
Приступимо до складанні гнізда. Викладаємо на тарілку першим шаром половину обсмаженої картоплі, а зверху викладаємо салат.
І накриваємо картоплею, яка залишилася. У центрі формуємо невелике заглиблення.
І викладаємо "яйця". Прикрашаємо по своєму смаку... і салат з курячою грудкою можна подавати до столу.
Коментувати