Салат зі смаженими крабовими паличками

Старий рецепт на новий лад. Смачно, соковито, не зовсім звичайно, з дуже простими інгредієнтами! Любителям нових смаків пропоную салат з огірків і крабових паличок, але в незвичайному виконанні. Завдяки капусті і огіркам цей салат без майонезу виходить дуже соковитим, з хрустінкой. А смажена картопля робить його неймовірно ароматним.

Інгредієнти

  • Крабові палички (охолоджені) - 200 г
  • Картопля (очищена) - 200 г
  • Огірок (свіжий) - 150 г
  • Капуста пекінська (150 - 170 г) - 170 г
  • Кукурудза (консервована) - 100 г
  • Цибуля зелена - 30 г
  • Сметана - 100 г
  • Зелень - 5 г
  • Спеції (суміш) - 0.5 ч. л.
  • Олія - ​​за смаком

Кількість порцій: 5

Крабові палички треба брати охолоджені. Якщо у вас заморожені - нехай добре розтануть, потім промокніть їх на паперових рушниках, як можна сильніше. Палички нарізати під кутом, шириною 5-7 мм.
Для обсмажування крабових паличок візьміть антипригарну сковороду. Налити в сковороду рослинного масла так, щоб дно було все закрито, нагріти його добре. Якщо у вас немає сітчастої кришки, накрийте паперовим рушником, якщо буде сильно "стріляти", але якщо ви їх добре промокнули палички не стріляють. Палички НЕ треба перемішувати, що б НЕ пом'яти! Просто викласти одному шаром нарізані брусочки, обсмажаться до рум'яності, переверніть акуратно широкої лопаткою на іншу сторону. Обсмажити на іншій стороні. Вийняти на паперові рушники, щоб скло масло. Палички, що остигнули, розділіть, якщо склеїлися. Звичайно, багато що залежить від якості продукту, але ми ж готуємо до такого чудесного свята, для себе і близьких!
Картоплю нарізати на пластини товщиною 5-7 мм, потім на брусочки такої ж ширини. Обсушити за допомогою рушника або серветки
і обсмажити в тій же сковороді з маслом, де смажилися крабові палички. Картоплю так само викласти на рушник, щоб прибрати зайве масло.
Огірки нарізати такими ж брусочками, що і попередні продукти.
Якщо пекінська капуста з широкими листами, розрізати їх спочатку уздовж навпіл, потім порізати соломкою шириною 5-7 мм.
Капусту викласти в миску, ЗЛЕГКА присолити, додати дрібку цукру, пом'яти. Додати огірки, перемішати. Перед складанням салату злити сік, що утворився.
Приготувати соус для салату. Картопля і огірочки люблять сметану, от нею і заправимо салат. У сметану додати дрібно порубаний кріп і спеції - паприка, гострий червоний перець, часниковий порошок. Сіль за смаком. Добре все змішати.
Зелену цибулю нарізати НЕ дрібно.
У блюдо для подачі викласти:
1. Половину суміші капусти з огірками,
2. Наступний шар - картопля,
3. Ще шар капусти з огірками,
4. Тепер крабові палички,
5. І кукурудзу.
6. Зверху вилити соус по всій поверхні салату і посипати зеленою цибулею.
Смажена картопелька, смажена "рибка", огірочок, зелена цибулька, та зі сметанкою!
Ось такий смак виходить у цього салату! Салат неймовірно смачний, соковитий і насичений, при мінімальній кількості продуктів. Смачного!

Коментарі

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі