Рецепт із зелених помідорів на зиму

Мабуть, я не відкрию Америку цим рецептом. Впевнена, що багато господинь роблять салат із зелених помідорів на зиму. Але як завжди, у кожного свої секрети, особливості приготування. Що я люблю саме в цьому овочевому салаті - це те, що він не переварений і не перетворюється після приготування в щось неапетитне. Овочі в салаті залишаються помітні і впізнавані, навіть злегка хрумтять. Якщо ви будете дотримуватися деяких правил приготування, то ці недорогі салати стануть одними з улюблених з зимових заготовок. Рецепт з категорії - салати на зиму.

Інгредієнти

  • Помідор (зелені, тверді) - 1.5 кг
  • Морква - 0.5 кг
  • Перець болгарський (виключно червоний і ніякий інший!) - 0.5 кг
  • Цибуля ріпчаста - 0.5 кг
  • Кріп - 30 г
  • Сіль (1 ст.л. з невеликою гіркою) - 30 г
  • Цукор (трохи менше половини склянки) - 100 г
  • Соняшникова олія (бажано нерафінована) - 100 мл
  • Оцтова есенція - 1 ч. л.
  • Лист лавровий - 5 шт
  • Перець чорний (мелений або горошок за бажанням)
Маса всіх овочів вказана в очищеному вигляді. Найголовніше правило приготування цього салату: це не нехтувати правильною нарізкою. У варіанті "а яка різниця як різати, все одно все увариться" ви отримаєте незрозумілого вигляду і смаку масу з м'якими несмачними овочами. Якщо хочете смачний салат, ріжте овочі правильно. Отже... Тверді зелені помідори розрізати уздовж, а потім наріжте скибочками в півсантиметра товщиною уздовж плоду.
Моркву ні в якому разі не тріть на звичайній тертці! Натирайте тільки на "корейської" тертці або наріжте соломкою вручну.
Ще раз про перець - він повинен бути тільки червоний, дуже стиглий, можна навіть перестиглий. З перцем інших колірів вийде інший смак. Перець наріжте соломкою виключно ВДОЛЬ плода! Перець нарізаний поперек плода швидко розварюється.
Цибулю наріжте півкільцями.
Даний обсяг овочів поміщається в 5-літрову каструлю. Складіть нарізані овочі в каструлю, додайте сіль і цукор, перемішайте руками. Накрийте каструлю кришкою і приберіть в холодне місце (в холодильник, на балкон) на 12-24 години. Чим довше стоять овочі, тим більш щільними вони стануть в готовому салаті, я завжди залишаю на 24 години.
Через 24 години влийте до овочів оцтову есенцію і масло, поставте на плиту і доведіть до кипіння. Перемішайте тільки після того, як все закипить. Протушкуйте 10 хвилин і не перемішуйте! Взагалі, чим менше перемішуєте, тим краще.
Кріп краще брати з молодими ніжними парасольками, так салат буде духмяний і смачний. Але через брак, можна і просто зелень кропу.
Додайте до вмісту каструлі нарізаний кріп, лавровий лист і перець. Перець можете брати горошком або мелений - як більше любите. Протушкуйте ще 5 хвилин, перемішайте в кінці.
Завчасно ретельно вимийте банки і кришки. Кришки прокип'ятіть, банки простерилизуйте будь-яким способом. Але на момент закачування банки і кришки повинні бути гарячими!
У гарячі стерильні банки розкладіть киплячий салат, закатати гарячими кришками (або закрийте гвинтовими кришками). Банки переверніть на рушник, укутайте чимось теплим і залиште до повного охолодження. З даної кількості продуктів виходить п'ять півлітрових баночок і залишається пара-трійка ложок на пробу)))
Обов'язково перевірте, що кришки в центрі "всмокталися" - це гарантує, що продукт законсервований правильно. Якщо цього не відбулося, значить таку банку не можна відправляти на зберігання. Її можна з'їсти зараз. Правильно законсервований салат спокійно можна зберігати при кімнатній температурі 1 рік.

Коментарі

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі