Варіант з куркою, горіхами та ананасами

Легкий салат з олією, куркою та ананасами для дам. Чоловіча частина теж рідко від салату відмовляється. Готується швидко. Підійде як салат на святковий стіл, спробуйте приготувати.

Інгредієнти

салат

  • Куряча грудка (варена) - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста (велика червона або біла)
  • Оцет (3-4%) - 30 г
  • Горіхи волоські (50 г салат, 20 г подача) - 70 г
  • Яйце куряче (варені) - 3 шт
  • Сіль
  • Перець чорний
  • Ананас (6 кілець, можна замінити 150 гр світлого винограду.) - 0,5 бан.

майонез

  • Яйце куряче - 1 шт
  • Гірчиця (неповна) - 1 ч. л.
  • Сік лимонний - 1 ст. л.
  • Сіль - 1/3 ч. л.
  • Цукор - 1,2 ч. л.
  • Соняшникова олія (рафінована) - 170 мл
  • Оливкова олія - ​​30 мл

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 6

Цибулю порізати тонкими чверть кільцями, залити оцтом, трохи потиснути і відставити.
Дрібно нарізаємо волоські горіхи. 3-4 половинки горіха залишити на прикрасу салату.
Порізати грудку і ананаси кубиками. Якщо замість ананасів виноград - ягідки порізати навпіл. Натираємо на крупній тертці яйця.
Злити оцет з цибулі. З'єднати і перемішати всі інгредієнти для салату.
Салат можна заправити і сметаною, але я віддаю перевагу майонезу. Майонез я завжди роблю сама. Це займає 3 хвилини часу. Виходить дуже смачний, густий соус без всяких шкідливих добавок і барвників, "ідентичних натуральному". Потрібно підібрати таку ємність, щоб погружной блендер туди входив майже впритул. Підійде 500 гр банка. У мене для майонезу пластиковий судок.

На дно акуратно розбиваємо яйце. Жовток повинен обов'язково залишитися цілим. Додаємо лимонний сік. Я зазвичай додаю від 1/4 до 1/6 лимона в судок. Додаємо гірчицю, цукор, сіль і в останню чергу масло. Можна робити на одному рослинному маслі, але з оливковою олією майонез виходить більш ароматний. Частку оливкової олії збільшувати ризиковано - майонез буде більш ароматний, але буде помітно гірчити.

Опускаємо погружной блендер, закриваючи повністю жовток, і включаємо його на максимум. Через кілька секунд з-під блендера стане підніматися біла емульсія. Підняти блендер і перемісити все рухами вгору-вниз. Ніяких цівок. Все дуже швидко.
Ось і наш майонез. Густий, жовтий і дуже смачний! Весь майонез в салат не піде. Залишок зберігається в холодильнику до 4 днів.
Збираємо наш салат з курки та ананасів. Я люблю подачу на листках салату і завжди додаю зверху трохи руколи, але можна і без зелені. Зверху викладаємо ложку майонезу на кожну порцію, посипаємо горішками. 

Коментарі

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі