Пісний варіант з помідорами

Тунець - прекрасно поєднується з яйцями і помідорами. Дана риба є бажаним інгредієнтом для приготування оригінальних пісних топ салатів. Рецепт, який я вам пропоную сьогодні - не мій винахід, ідею побачила в інеті. Салат з листя салату і тунця з помідорами соковитий, смачний, пікантний, корисний - блюдо, яке володіє зміцнюючою дією і сприятливо впливає на серцево-судинну систему.

Інгредієнти

  • Тунець (185г в соб.соку) - 1 бан.
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Петрушка - 2 гіл.
  • Оливкова олія - ​​2 ст. л.
  • Перець чорний - за смаком
  • Сіль за смаком
  • Гірчиця (середньої міцності) - 1/4 ч. л.
  • Цибуля-шалот (невелика) - 1 шт
  • Помідор (середній) - 1 шт
  • Оцет (у мене винний або сік лимона) - 1 ч. л.
  • Шніт-цибуля - 5 гіл.
  • Листя салату / Салат - 3 шт

Час приготування: 10 хвилин

Кількість порцій: 2

Тунець разом з невеликою кількістю рідини перекласти в окремий посуд і злегка розім'яти рибну масу виделкою. Цибулю дрібно подрібнити, влити укусус, посолити, додати гірчицю і трохи оливкового масла. Залишити на 5 хв. для маринування. Додати до тунця, перемішати.
Салатні листя промити водою, просушати і нарвати. На салатні листя викласти тунцеву масу. Помідор очистити від плодоніжки і нарізати невеликими кубиками, викласти зверху тунця. Петрушку подрібнити і викласти зверху.
Яйце відварити круто, нарізати часточками. Викласти на листя салату. За бажанням яйце можна натерти на дрібній тертці і посипати готовий салат яєчно-жовтковою крихтою. Заправити наш пісний салат з тунця і яйця оливковою олією. Додати мелений чорний перець. Шніт-цибулю подрібнити і прикрасити салат.
Тунець вважається корисним для організму, оскільки містить білок, ненасичені жири і амінокислоти, вітаміни, мікроелементи. Смачного!

Коментарі

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі