Вінегрет зі свіжих овочів

Настав сезон молодої цибулі, зелені і огірків. У магазинах можна купити вже молоду картоплю, морквину та й буряк скоро з'явиться. Я вам пропоную робити вітамінні пісні топ салати з буряка, моркви і картоплі - вінегрет зі свіжим огірком і яблуком, заправлений пікантною ароматною заправкою.

Інгредієнти

для вінегрету

  • Буряк - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Картопля - 1 шт
  • Огірок (короткоплодний) - 1 шт
  • Яблуко (червоне або будь-яке) - 1 шт
  • Цибуля зелена (пір'я від 2-х цибулин) - 2 шт
  • Кріп - 2 гіл.
  • Горошок зелений - 5 ст. л.
  • Сіль за смаком)

для заправки

  • Соняшникова олія (холодного віджиму нерафінована, можна взяти менше олїї за смаком) - 3 ст. л.
  • Гірчиця (в зернах дижонска) - 1 ч. л.
  • Часник (можна 2 зуб. за смаком) - 1 зуб.
  • Перець червоний пекучий (за смаком)

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 3

Потрібно зробити спочатку заправку, щоб вона настоялася, поки робимо вінегрет. Часник дрібно рубаємо. В масло викладаємо часник і гірчицю в зернах. У мене готова дижонска, можна звичайну взяти за відсутністю. Масло для цього вінегрету взяти краще ароматну соняшникову нерафіновану холодного віджиму. Перчимо заправку пекучим червоним перцем. Якщо їсти будуть діти, то перець не обов'язково класти в заправку, можна поперчити готовий вінегрет і саме червоним пекучим перцем.
Овочі можна зварити заздалегідь. Картоплю і моркву у мене нового врожаю, буряк-старий, але це не біда. Вінегрет буде актуальний все літо і осінь, поки є свіжі овочі і його можна завжди зробити. Варимо овочі "в мундирі". Цибулю, кріп, огірок і яблуко ріжемо дрібно. Я люблю дрібно порізані вінегрети, ви можете порізати все на свій смак. Розміщуємо в салатник. З яблука шкірку не знімала, тільки вирізала серединку.
Чистимо картоплю, моркву і буряк. Молоді овочі ретельно мою, варю і нарізаю прямо в шкірці. Це звичайно на любителя. Овочі теж ріжемо дрібними кубиками, відправляємо в салатник і викладаємо туди ж зелений горошок. У мене тут він консервований, але скоро з'явиться молодий молочний. Поки у нього стручок соковитий і не жорсткий, я ріжу його прямо зі стручком, видаливши тільки жорстку прожилку.
Перемішуємо, заправляємо, солимо за смаком і знову ретельно перемішуємо.
Накриваємо кришкою і відправляємо в холодильник трохи постояти і настоятися.
Подаємо.
Ось така краса і смакота, а який аромат!
Овочів потрібно їсти багато і часто! Особливо таких як буряк, моркву, зелень! Це ЗДОРОВ'Я!
Вінегрет дуже соковитий і звичайно дуже смачний!

Коментарі

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі