Далекосхідний морквяний салат з куркою

Рецепт цього салату з свіжою морквою і цибулею моя мама привезла з Далекого Сходу більше 30 років тому і з тих пір це блюдо є постійним гостем на всіх сімейних святах. В оригінальному рецепті повинна використовуватися сира свинина, замаринована в оцті, але такий склад здатний збентежити недосвідченого їдця. Тому пропоную адаптований варіант салату з курячого філе. У міру гострі, пікантні, соковиті і недорогі салати з моркви з куркою стануть прикрасою Вашого столу!

Інгредієнти

  • Морква (середні) - 6 шт
  • Цибуля ріпчаста (середні) - 3 шт
  • Філе куряче - 500 г
  • Олія - ​​6 ст. л.
  • Оцтова есенція (70%) - 1 ч. л.
  • Приправа (для моркви по-корейськи, гостра)
  • Сіль
  • Перець чорний
  • Вода - 100 мл

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 6

Підготувати інгредієнти. Очистити моркву і цибулю.
Нашинковать моркву (повинні вийти великі довгі скибочки, так салат буде більш соковитим)
Тонко нарізати цибулю (напів-соломкою)
Нарізати куряче філе кубиками приблизно 1,5 см.
Обсмажити цибулю на середньому вогні у великій кількості рослинного масла до прозорого стану (цибуля не повинна підгоріти).
Рівномірно викласти підсмажену цибулю на моркву (важливо, щоб цибуля викладалася відразу з пательні: розпечене масло і гаряча цибуля "запечатують" моркву і дозволяють зберегти всі соки).
Обсмажити куряче філе до готовності (в тій же сковорідці, в якій смажилася цибуля), викласти поверх моркви і цибулі і перемішати
У 100 мл води розвести 1 чл оцтової кислоти (розчин повинен вийти злегка кислим) і отриманим розчином рівномірно залити салат. Посолити, поперчити, додати приправу для моркви по-корейськи, перемішати і прибрати в холодильник на кілька годин (краще на ніч). Кількість спецій і кислоту відрегулювати за смаком.
Далекосхідний салат з свіжою морквою і цибулею готовий. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі