Тут ви дізнаєтеся, як приготувати два святкових салата з перцю, тунця і фети за 10 хвилин. Принадність цих салатів з олією в тому, що вам зовсім не потрібно прив'язуватися до якогось інгредієнта: ви можете замінити рибу обсмаженої курячої грудкою, замість перепелиних додати курячі яйця, а в якості зелені взяти базилік або кинзу. Крім того, раджу вам поекспериментувати з сухариками. Ними ви можете прикрасити готовий салат на Пасху. Кожен з цих салатів можна подати як у великому салатнику, так і в порційних піалах або склянках. Готуйте салат з рибою, він смачний.
Інгредієнти
- Тунець - 1 шт (консерви)
- Перепелині яйця - 8 шт (по 4 для кожного салату)
- Зелена цибуля - 1 пуч.
- Сир фета - 150 г
- Огірок - 2 шт. (великий; по 1 в кожен вид салату)
- Помідор - 1 шт
- Сік лимона - 1 шт
- Оливкова олія - 6 ст. л. (по 3 ст. ложки в кожен вид салату)
- Чорний перець - за смаком
- Сіль за смаком
- Часточка лимона - 2-3 шт
- Солодкий перець - 1 шт (можна взяти половину червоного і половину жовтого перцю)
- Червона риба - 150-200 г
Перший салат можна подати як в окремому салатнику, так і в порційних піалах. Наріжте кубиками помідори і огірки. Сир фета також наріжте кубиками, подрібніть зелену цибулю.
Шарами викладіть салат: спочатку - тунець, потім - перепелині яйця, зелену цибулю, сир та огірки. Посоліть і викладіть зверху помідори з зеленою цибулею.
Заправте салат заправкою з лимонного соку, оливкової олії та чорного перцю. Прикрасьте салат часточкою лимона, перепелиним яйцем та кропом.
Для другого салату наріжте кубиками огірки і солодкий перець. Перепелині яйця наріжте пластинками, а червону рибу - невеликими шматочками.
За бажанням посоліть наш салат з тунця і фети з перепелиних яєць і заправте оливковою олією, змішаної з лимонним соком.
Якщо вам раптом необхідно приготувати салат, а часу для цього не залишилося, скористайтеся цим рецептом. Смачного!
Коментувати