Картопля може бути не тільки супутнім овочем в салаті, а й його зіркою. Яскравий тому приклад - це рецепт, як приготувати французький картопляний салат. Ситний, смачний і дуже простий салат з картоплі в мундирах. Варто вибирати невелику картоплю і однакової форми. Якщо у вас все ж немає такої, тоді відваріть велику і наріжте її шматочками. Цей рецепт салату можна подати до м'яса або риби, а також прикрасити гілочками зелені. Можна зробити його за кілька годин до подачі на стіл або безпосередньо перед.
Інгредієнти
- Картопля - 1,2 кг
- Сіль, мелений перець - за смаком
- Оливкова олія - 1/4 скл.
- Гірчиця - 3 ст. л.
- Оцет - 2 ст. л.
- Цибуля-шалот - 1 шт
- Петрушка - 4 шт
- Свіжий чебрець - 2 шт
- Червона цибуля - 1/4 скл.
Кількість порцій: 6
Час приготування: 40 хв
Вимийте картоплю і викладіть її в каструлю, залийте холодною водою, посоліть і відправте на вогонь. Після закипання зменшіть вогонь і варіть 15 хвилин (до готовності).
Перелийте каструлю з картоплею в друшляк і трохи почекайте до охолодження. Потім розріжте кожну навпіл.
Змішайте разом оливкову олію, гірчицю, оцет, сіль, перець, подрібнену червону цибулю і шалот, петрушку і чебрець.
Викладіть картоплю в миску і залийте приготовленим заправленням, перемішайте. Подавайте ваш салат з картоплі в мундирах відразу або надішліть в холодильник. Але за 15 хвилин до подачі на стіл дістаньте його, щоб він нагрівся до кімнатної температури. Смачного!
Коментувати