Французький картопляний салат

Картопля може бути не тільки супутнім овочем в салаті, а й його зіркою. Яскравий тому приклад - це рецепт, як приготувати французький картопляний салат. Ситний, смачний і дуже простий салат з картоплі в мундирах. Варто вибирати невелику картоплю і однакової форми. Якщо у вас все ж немає такої, тоді відваріть велику і наріжте її шматочками. Цей рецепт салату можна подати до м'яса або риби, а також прикрасити гілочками зелені. Можна зробити його за кілька годин до подачі на стіл або безпосередньо перед.

Інгредієнти

  • Картопля - 1,2 кг
  • Сіль, мелений перець - за смаком
  • Оливкова олія - ​​1/4 скл.
  • Гірчиця - 3 ст. л.
  • Оцет - 2 ст. л.
  • Цибуля-шалот - 1 шт
  • Петрушка - 4 шт
  • Свіжий чебрець - 2 шт
  • Червона цибуля - 1/4 скл.

Кількість порцій: 6

Час приготування: 40 хв

Вимийте картоплю і викладіть її в каструлю, залийте холодною водою, посоліть і відправте на вогонь. Після закипання зменшіть вогонь і варіть 15 хвилин (до готовності).
Перелийте каструлю з картоплею в друшляк і трохи почекайте до охолодження. Потім розріжте кожну навпіл.
Змішайте разом оливкову олію, гірчицю, оцет, сіль, перець, подрібнену червону цибулю і шалот, петрушку і чебрець.
Викладіть картоплю в миску і залийте приготовленим заправленням, перемішайте. Подавайте ваш салат з картоплі в мундирах відразу або надішліть в холодильник. Але за 15 хвилин до подачі на стіл дістаньте його, щоб він нагрівся до кімнатної температури. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі