Фунчоза - це локшина, яка використовується в китайській, корейській, японській та інших азіатських кухнях. Рисова локшина дуже корисна і ситна, а готувати її можна з будь-якими інгредієнтами. Такі салати без мяса з моркви по корейськи можна сміливо готувати на вечерю і вживати в пост. Фунчоза (класичний рецепт) - дуже смачна і ситна рисова локшина, яку можна готувати з м'ясом, грибами, овочами та іншими інгредієнтами азіатської кухні. Вона завжди доречна в корейських і японських салатах, а також виступає як самостійне блюдо або гарнір. Суп з фунчозой також неймовірно смачний, ситний і в той же час легкий.
Інгредієнти
- Фунчоза - 100 г
- Морква - 1 шт
- Огірок - 1 шт
- Корейська приправа - за смаком
- Оцет - 1 ч. ложка
- Сіль - 0,5 ч. ложки
- Рослинна олія - 3 ч. ложки
- Цибуля - 1 шт
- Часник - 2 зуб.
Кількість порцій: 2-4
Час приготування: 1 ч.
Оскільки фунчозу варити не потрібно, то цей смачний салат по праву можна вважати блюдом на скорую руку. З морквою і огірком - класичний спосіб приготування цієї приголомшливої рисової локшини.
Поки ми будемо готувати овочі замочуємо фунчозу в окропі. Додаємо сіль і оцет і залишаємо на 10 хвилин.
Шаткуємо моркву і додаємо в неї спеції. Я зазвичай приправляю її корейськими прянощами, додаю сіль і оцет. Залишаю маринуватися хвилин на 5-10, після чого її можна сміливо відправляти до решти інгредієнтів.
На рослинному маслі обсмажуємо цибулю і часник. Коли вони підрум'яняться, прибираємо їх, а в салат зливаємо тільки масло (воно буде дуже ароматним).
Проціджуємо фунчозу і змішуємо з морквою. Ми залишаємо наш салат з моркви по корейськи і фунчози на одну годину, щоб інгредієнти добре просочилися. Тепер залишилося тільки додати огірок. Шинкувати огірок потрібно такою же соломкою, що і моркву. Смачного!
Коментувати