Гарний рецепт з морепродуктами

Дуже приємний і легкий салат з авокадо, думаю і корисний, та до того ж гарний. Назвала його так тому, що взагалі-то частіше його роблю з крабами, але сьогодні пропоную з креветками. Покопалася в салатах, такого не знайшла. Спробуйте!

Інгредієнти

  • Авокадо - 1 шт
  • Яблуко (зелене, кисле, тверде, в ідеалі Гренні Сміт) - 1 шт
  • Цибуля біла (або червона) - 1 шт
  • Креветки (або м'ясо краба) - 1 горст.
  • Майонез (у мене класичний) - 2 ст. л.
  • Гірчиця (зерниста) - 1 ст. л.
  • Сік лимонний - 50 мл

Час приготування: 10 хвилин

Кількість порцій: 2

Яблуко і авокадо очистити, нарізати не зовсім дрібно, щоб відчувати принадність кожного продукту в салаті окремо. Полити лимонним соком, щоб вони, смачненькі, не потемніли. Креветочки порізати на 3 частини, особливо великі на 4, цибулю дуже дрібно і все змішати акуратно. Майонез змішати з гірчицею, а потім і з самим салатом. У мене знайшовся червоний, соковитий, болгарський перець і я додала його четвертинку в салат, порізавши так само дрібно, як цибульку. Як на мене, смак звичайно змінився, але гірше точно не став! Так що додавайте на свій смак перець, селеру, і пробуйте. Напевно свій ідеальний смак ви знайдете.
Я цей салатик НЕ солю, я вважаю це зайве. Але спеції кожен раз змінюю. Присипаю зверху вже готовий до подачі салат. Це може бути паприка або чорний перець, кунжут, як правило, оскільки дуже люблю його всюди, а ще сушений базилік, часник або мак, додані безпосередньо в майонез. З різними спеціями завжди виходить різний салат, але завжди смачний! Якщо Ви будете робити цю вкусняшку з крабами, не ріжте їх, а розділіть на волокна. Ці червоно-білі ниточки на салатному тлі виглядають просто божественно, а смак зовсім інший. По правді, мені більше подобається з крабами, але з креветками частіше виходить. І ще! Якщо креветки попередньо обсмажити пару хвилин на великому вогні на оливковій олії з часником (або з базиліком, без часничку) - це буде ще один смак, інший, але дивовижний! Все, пора зупинитися. Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі