Смачний салат без майонезу з кукурудзою і м'ясом телятини з маринованими огірками дуже смачний, спробуйте приготувати.
Інгредієнти
Телятина
- Телятина - 300 г
- Сіль
- Перець чорний (мелений)
- Соус томатний - 250 мл
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Часник - 3 зуб.
- Мед - 80 г
- Гірчиця - 2 ст. л.
- Цукор тростинний (можна звичайний) - 3 ст. л.
- Оцет (5 - 6%) - 80 мл
- Вино біле солодке (пиво) - 250 мл
- Оливкова олія - 1 ст. л.
- Баклажан (запечений, 1 - в соус, 1 - при подачі) - 2 шт
Салат
- Кукурудза - 1 бан.
- Огірок маринований - 3 шт
- Цибуля червона - 1 шт
- Олія оливкова
- Часник - 2 зуб.
- Зелень (кінза, базилік) - 1 пуч.
Час приготування: 2 години і 20 хвилин
Кількість порцій: 3
Шматок м'яса обмиваємо і зачищаємо від плівок. Викладаємо на фольгу, попередньо змащену оливковою олією, солимо і перчимо. Запакувати і кладемо в духовку на 30 хвилин, при 180 градусів. Після цього знижуємо температуру до 120 градусів і продовжуємо томитися 90 хвилин і більше.
У цей час приготувати соус. На сковороді розм'якшити різану цибулю та часник.
Влити до них томатний соус (у мене домашній), додати цукор, гірчицю та мед. Розмішуємо і доводимо до кипіння. Вливаємо вино (пиво) і оцет. Додати чищений запечений баклажан. Варити 90 хвилин, помішуючи, щоб запобігти пригорання.
Через 90 хвилин виходить чудовий соус, дуже смачний. При бажанні додати сіллю або перцу.
Приготувати салат. Кукурудзу відцідити, змішати з порізаной цибулею та огірками. Додати рубані часник та зелень, оливкову олію. Перемішати. Я використовую відварну кукурудзу.
Безпосередньо перед подачею дістаємо телятину. Нарізаємо великими шматками і поділяємо по волокнам. Це можна зробити виделкою. Викладаємо м'ясо на блюдо, поливаемо соусом, і додаємо печений баклажан. Подаємо все це з салатом.
Цей салат з кукурудзою і м'ясом телятини з маринованими огірками виходить дуже смачним. М'ясо тане в роті..., кукурудза та огірки приємно хрумтять... і все це в кисло - солодкому соусі... СМАЧНОГО!
Коментувати