Гостра закуска

Схожий рецепт консервую щороку. Але, оскільки закуска виходить дуже смачною, обов'язково роблю і спрощений варіант на кожен день. Рецепт гострої закуски простий, готується вона швидко. У холодильнику цей салат з баклажанів можна зберігати близько тижня, але так довго у нас він не стоїть - з'їдаємо швидше і доводиться готувати нову порцію.

Інгредієнти

  • Баклажан - 600 г
  • Перець солодкий - 200 г
  • Сіль (1 ст.л. для води і 1 ч.л. в сковороду) - 30 г
  • Коріандр - 1 ч. л.
  • Перець чорний (0,5 ч.л.) - 3 г
  • Перець червоний пекучий (0,5 ч.л.) - 2 г
  • Оцет (9%) - 2 ст. л.
  • Олія (нерафінована) - 30 г
  • Часник (10 г) - 2 зуб.

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 6

Баклажани нарізаємо вздовж на брусочки близько 1 см завтовшки. У киплячу воду додаємо сіль і варимо баклажани 10 хвилин. Зливаємо воду і даємо їм охолонути. Окремо в сковороді змішуємо спеції зі соняшниковою олією. Я використовувала нерафіновану для більшого аромату. Прогріємо спеції, додаємо подрібнений часник і нарізаний солодкий перець. На середньому вогні тримаємо близько 10 хвилин що б перець не був занадто твердим. Додаємо сіль і оцет відразу знявши з вогню. Не давайте оцту випаровуватися. Змішуємо в глибокій мисці перець зі спеціями і баклажани.

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі