Схожий рецепт консервую щороку. Але, оскільки закуска виходить дуже смачною, обов'язково роблю і спрощений варіант на кожен день. Рецепт гострої закуски простий, готується вона швидко. У холодильнику цей салат з баклажанів можна зберігати близько тижня, але так довго у нас він не стоїть - з'їдаємо швидше і доводиться готувати нову порцію.
Інгредієнти
- Баклажан - 600 г
- Перець солодкий - 200 г
- Сіль (1 ст.л. для води і 1 ч.л. в сковороду) - 30 г
- Коріандр - 1 ч. л.
- Перець чорний (0,5 ч.л.) - 3 г
- Перець червоний пекучий (0,5 ч.л.) - 2 г
- Оцет (9%) - 2 ст. л.
- Олія (нерафінована) - 30 г
- Часник (10 г) - 2 зуб.
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 6
Баклажани нарізаємо вздовж на брусочки близько 1 см завтовшки. У киплячу воду додаємо сіль і варимо баклажани 10 хвилин. Зливаємо воду і даємо їм охолонути. Окремо в сковороді змішуємо спеції зі соняшниковою олією. Я використовувала нерафіновану для більшого аромату. Прогріємо спеції, додаємо подрібнений часник і нарізаний солодкий перець. На середньому вогні тримаємо близько 10 хвилин що б перець не був занадто твердим. Додаємо сіль і оцет відразу знявши з вогню. Не давайте оцту випаровуватися. Змішуємо в глибокій мисці перець зі спеціями і баклажани.
Коментувати