Гостренький з брокколі і в'яленими томатами

Пікантний, гостренький салат з бринзою і брокколі, прекрасно зберігається в холодильнику. Для більш насиченого смаку, дайте йому постояти 30 хвилин і він порадує вас цікавим, можливо новим поєднанням різних смаків.

Інгредієнти

заправка

  • Соєвий соус - 1 ст. л.
  • Оливкова олія - ​​3 ст. л.
  • Сік лимонний - 1.5 ст. л.
  • Сироп кленовий (або мед) - 1 ч. л.
  • Часник - 1 зуб.
  • Орегано (сухий) - 1/2 ч. л.
  • Гірчиця (діжон) - 1 ч. л.
  • Перець червоний пекучий (сухий, щeпотка)
  • Сіль за смаком

салат

  • Брокколі - 200 г
  • Томати в'ялені - 1/4 скл.
  • Цибуля червона - 1/2 шт
  • Бринза - 1/4 скл.
  • Мигдаль (пелюстки) - 1/4 скл.

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 2

З лимона вичавити сік, часник пропустити через прес. З'єднати всі інгредієнти для заправки в мисочці і збити віночком.
Брокколі помити, розібрати на суцвіття і нарізати слайсами. Кинути в киплячу воду на одну хвилину (максимум). Брокколі повинні залишатися хрусткими. Воду злити і повністю остудити. Eсли ви любите сирі брокколі, то можна салат зробити з сирими і не опускати їх в окріп.
Цибулю дрібно порізати. В'ялені томати порізати на невеликі шматочки.
З'єднати брокколі, томати, цибулю, додати заправку і все перемішати.
Бринзу покpошіть. Додати бринзу і мигдаль до салату і ще раз перемішати.
Гостроту салату можна регулювати на ваш смак, додаючи в заправку трохи більше або трохи менше червоного перцю. Якщо ви не любите гострі страви, то червоний перець можна замінити щіпкої чорного меленого. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі