Пікантний, гостренький салат з бринзою і брокколі, прекрасно зберігається в холодильнику. Для більш насиченого смаку, дайте йому постояти 30 хвилин і він порадує вас цікавим, можливо новим поєднанням різних смаків.
Інгредієнти
заправка
- Соєвий соус - 1 ст. л.
- Оливкова олія - 3 ст. л.
- Сік лимонний - 1.5 ст. л.
- Сироп кленовий (або мед) - 1 ч. л.
- Часник - 1 зуб.
- Орегано (сухий) - 1/2 ч. л.
- Гірчиця (діжон) - 1 ч. л.
- Перець червоний пекучий (сухий, щeпотка)
- Сіль за смаком
салат
- Брокколі - 200 г
- Томати в'ялені - 1/4 скл.
- Цибуля червона - 1/2 шт
- Бринза - 1/4 скл.
- Мигдаль (пелюстки) - 1/4 скл.
Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій: 2
З лимона вичавити сік, часник пропустити через прес. З'єднати всі інгредієнти для заправки в мисочці і збити віночком.
Брокколі помити, розібрати на суцвіття і нарізати слайсами. Кинути в киплячу воду на одну хвилину (максимум). Брокколі повинні залишатися хрусткими. Воду злити і повністю остудити. Eсли ви любите сирі брокколі, то можна салат зробити з сирими і не опускати їх в окріп.
Цибулю дрібно порізати. В'ялені томати порізати на невеликі шматочки.
З'єднати брокколі, томати, цибулю, додати заправку і все перемішати.
Бринзу покpошіть. Додати бринзу і мигдаль до салату і ще раз перемішати.
Гостроту салату можна регулювати на ваш смак, додаючи в заправку трохи більше або трохи менше червоного перцю. Якщо ви не любите гострі страви, то червоний перець можна замінити щіпкої чорного меленого. Смачного!
Коментувати