Пікантно, просто чудово! Салат з болгарським перцем, морквою без майонезу на подушці з булгура.
Інгредієнти
для салату
- Булгур (ємністю 200 мл.) - 1 скл.
- Оливкова олія - 1 ст. л.
- Морква (або 1 шт велика) - 2 шт
- Огірок - 1 шт
- Перець болгарський (червоний) - 1 шт
- Часник - 2 зуб.
для заправки
- Оливкова олія - 2 ст. л.
- Оцет (7%, за смаком, можна 2 ст л) - 1 ст. л.
- Цукор - 1 ст. л.
- Сіль - 0,5 ч. л.
- Гірчиця - 1 ч. л.
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 3
Варимо булгур, як вказано на упаковці. Готовий булгур заправляємо оливковою олією або соняшниковою.
Робимо заправку. Всі складові з'єднуємо ретельно в якийсь підходящої посуді.
Готуємо овочі. Перець нарізаємо тонкою смужкою.
Моркву і огірок натираємо на корейській тертці. Якщо такої немає, то огірок ріжемо тонкими смужками, а моркву натираємо на середній тертці. Часник тиснемо або дуже дрібно рубаємо. Викладаємо в салатник.
Заправляємо, перемішуємо, накриваємо кришкою і ставимо в холодильник хвилин на 45-60 настоятися.
Щоб було красиво, булгур я виклала в кільце і зверху помістила овочі які настоялися. Можна просто покласти булгур в тарілку і змішати з овочами. Салат до посту з морквою і булгуром готовий. Смачного!
Гостренько, смачненько і ситно! Чудовий овочевий салат без майонезу з булгуром, який підійде як самостійна страва в пост і не тільки! Смачного!
Коментувати