Легкі, необтяжливі для шлунка і в той же час корисні овочеві салати з фетою. Одна з переваг - майже відсутність солі (використовується тільки при варінні крупи). Я б віднесла його до "дівочих" салатів (подруги від нього в захваті), але його із задоволенням поглинає на вечерю і син після роботи. Так що який він - вам судити.
Інгредієнти
- Крупа гречана - 1 пакет.
- Авокадо - 1 шт
- Огірок - 1 шт
- Перець болгарський (червоного кольору) - 1 шт
- Лимон - 1/2 шт
- Перець чорний - за смаком
- Оливкова олія - 1,5 ст. л.
- Сіль
- Фета - 60 г
Кількість порцій: 2
Відварити крупу в киплячій, підсоленій воді по інструкції на упаковці. Воду злити. Гречку остудити. Огірок вимити, обсушити, нарізати кубиками.
Болгарський перець вимити, обсушити, видалити серцевину і нарізати кубиками.
Авокадо очистити від шкірки, видалити кісточку, нарізати кубиками. Овочі поперчити, полити соком половини лимона.
Додати охолоджену відварну гречку, полити оливковою олією і перемішати.
За допомогою форми (або кулінарного кільця) викласти салат на тарілку. Зверху посипати фетою. Смачного!
Коментувати