Гречаний салат з овочами і фетою

Легкі, необтяжливі для шлунка і в той же час корисні овочеві салати з фетою. Одна з переваг - майже відсутність солі (використовується тільки при варінні крупи). Я б віднесла його до "дівочих" салатів (подруги від нього в захваті), але його із задоволенням поглинає на вечерю і син після роботи. Так що який він - вам судити.

Інгредієнти

  • Крупа гречана - 1 пакет.
  • Авокадо - 1 шт
  • Огірок - 1 шт
  • Перець болгарський (червоного кольору) - 1 шт
  • Лимон - 1/2 шт
  • Перець чорний - за смаком
  • Оливкова олія - ​​1,5 ст. л.
  • Сіль
  • Фета - 60 г

Кількість порцій: 2

Відварити крупу в киплячій, підсоленій воді по інструкції на упаковці. Воду злити. Гречку остудити. Огірок вимити, обсушити, нарізати кубиками.
Болгарський перець вимити, обсушити, видалити серцевину і нарізати кубиками.
Авокадо очистити від шкірки, видалити кісточку, нарізати кубиками. Овочі поперчити, полити соком половини лимона.
Додати охолоджену відварну гречку, полити оливковою олією і перемішати.
За допомогою форми (або кулінарного кільця) викласти салат на тарілку. Зверху посипати фетою. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі