Я б назвала блюдо: теплий салат з баклажанів на вечерю. Але, постоявши просочений в холодильнику, цей салат без майонезу теж смачний. Оливкову олію для заправки рекомендую замінити на кунжутне, гарбузове або інше горіхове масло. Гречки багато не треба, тоді страва буде гармонійна і не перетвориться в кашу.
Інгредієнти
- Крупа гречана - 5 ст. л.
- Баклажан (280 г) - 1 шт
- Морква (велика) - 1 шт
- Цибуля червона - 1 шт
- Горошок зелений (свіжий) - 1 жменька
- Оливкова олія - 2 ст. л.
- Сік лимонний - 1 ст. л.
- Оцет (яблучний) - 1 ст. л.
- Порошок часниковий - 0,5 ч. л.
- Сіль
- Перець чорний
- Кріп (сушений) - 2 пуч.
- Кмин - 2 пуч.
- Зіра - 1 пуч.
- Паприка солодка - 0,5 ч. л.
- Олія (для смаження) - 2 ст. л.
- Кунжут (для верху)
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 2
Гречку відварити заздалегідь.
Баклажан помити, розрізати уздовж.
Потім на кубики.
Обсмажити на рослинному маслі, помішуючи. Посипати часниковою сіллю.
Моркву нарізати слайсами-мені подобається така нарізка і готується швидко.
Висипаємо моркву в сковороду.
Потім горошок, я не відварювала, кинула заморожений.
Тримати на невеликому вогні до напівготовності.
Додати гречку за смаком.
Перемішати, прогріти все разом.
Для заправки нашаткувати цибулю.
Змішати масло і лимонний сік.
Додати оцет, часникову сіль, зіру, паприку, перець і розтерті кмин і кріп.
Розтерти, висипати цибулю. Перемішати, залишити на хвилинку.
Змішати з рештою.
Перенести гіркою на загальну тарілку. Посипати кунжутом. Теплий салат з баклажанів готовий. Подаємо або в теплому вигляді або тримаємо в холодильнику-даємо просочитися. Приємне, смачна страва вийшла!
Коментувати