Цей овочевий салат нескладний, не напружує. Різновидів цієї вірменської страви - купа. Під шашличок (та й просто так) йде "на Ура!". Звичайно, це більш "літній рецепт", коли овочевий сезон. Але і з привізних виходить не погано. Овочі можна запекти на мангалі, а можна і в духовці (але це буде вже зовсім не той гешефт).
Інгредієнти
- Баклажан (3 шт) - 0.65 кг
- Перець болгарський (2 шт) - 0.45 кг
- Помідор (2 шт) - 0.55 кг
- Цибуля червона (1 шт) - 0.15 кг
- Часник (3 зуб.) - 12 г
- Кінза - 1/2 пуч.
- Сік лимонний
- Сіль
Час приготування: 45 хвилин
Запечемо овочі. Баклажани до м'якості (не так як на ікру, але і не твердо). Помідори до "коли лопне шкірка", перець - до підпалин.
Все очистимо й наріжемо кубиками. Кінзу дрібно порубати.
Акуратно все перемішуємо, солимо, поливаємо лимонним соком, ще раз перемішуємо, охолоджуємо і подаємо. Варіантів цього салату безліч - хто то заправляє олією, хто то вершкове масло додає, іноді оцет ллють - в загальному - кому що подобається. Моєму сімейству підходить цей варіант. Готуйте салати літні. Смачного!
Коментувати