Грецький теплий салат відомий і улюблений багатьма. Я ж пропоную вам теплий його варіант. Готується швидко, може бути повноцінною вечерею.
Інгредієнти
- Рис - 60 г
- Помідор (середній) - 2 шт
- Перець болгарський (червоний) - 1/2 шт
- Маслини (без кісточок) - 6 шт
- Фета - 100 г
- Каперси - 1 ч. л.
- Орегано - 1/2 ч. л.
- Коріандр - 1/2 ч. л.
- Гірчиця - 1 ч. л.
- Сіль
- Суміш перців
- Огірок
- Оливкова олія - 2 ст. л.
- Сік лимонний - 2 ст. л.
- Петрушка
Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій: 2
Час приготування цього салату залежить від часу варіння рису. Рис варимо згідно з інструкцією, готовий рис промиваємо під проточною холодною водою. Я брала рис в пакетиках, його немає необхідності промивати, варила 12 хвилин.
Поки рис вариться, беремо сковороду, наливаємо оливкову олію, сік лимона, кладемо гірчицю, сіль, орегано, коріандр (я віддаю перевагу в зернах, що не мелений). Прогріваємо на вогні.
Додаємо нарізаний кубиками болгарський перець, помідори, половинками маслини і каперси.
Прогріваємо кілька секунд овочі в маслі, але не тушимо.
Кладемо нарізану кубиками фету і посічену зелень петрушки. Перемішуємо.
З'єднуємо рис і вміст сковороди. Перемішуємо.
Для краси сервіруємо салат з допомогою кулінарного кільця.
Зверху прикрашаємо салат часточками огірка і кубиками фети, посипаємо свіжомеленою сумішшю перців. Подаємо відразу. Смачного!
Коментувати