"Грецький" теплий салат

Грецький теплий салат відомий і улюблений багатьма. Я ж пропоную вам теплий його варіант. Готується швидко, може бути повноцінною вечерею.

Інгредієнти

  • Рис - 60 г
  • Помідор (середній) - 2 шт
  • Перець болгарський (червоний) - 1/2 шт
  • Маслини (без кісточок) - 6 шт
  • Фета - 100 г
  • Каперси - 1 ч. л.
  • Орегано - 1/2 ч. л.
  • Коріандр - 1/2 ч. л.
  • Гірчиця - 1 ч. л.
  • Сіль
  • Суміш перців
  • Огірок
  • Оливкова олія - ​​2 ст. л.
  • Сік лимонний - 2 ст. л.
  • Петрушка

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 2

Час приготування цього салату залежить від часу варіння рису. Рис варимо згідно з інструкцією, готовий рис промиваємо під проточною холодною водою. Я брала рис в пакетиках, його немає необхідності промивати, варила 12 хвилин.
Поки рис вариться, беремо сковороду, наливаємо оливкову олію, сік лимона, кладемо гірчицю, сіль, орегано, коріандр (я віддаю перевагу в зернах, що не мелений). Прогріваємо на вогні.
Додаємо нарізаний кубиками болгарський перець, помідори, половинками маслини і каперси.
Прогріваємо кілька секунд овочі в маслі, але не тушимо.
Кладемо нарізану кубиками фету і посічену зелень петрушки. Перемішуємо.
З'єднуємо рис і вміст сковороди. Перемішуємо.
Для краси сервіруємо салат з допомогою кулінарного кільця.
Зверху прикрашаємо салат часточками огірка і кубиками фети, посипаємо свіжомеленою сумішшю перців. Подаємо відразу. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі