Канапе бурякові "Мамини"

Цей рецепт моєї матусі. Начебто на сайті такого немає. Після затяжних свят від салатів мені вже погано, хочеться чогось простіше. Я їх дуже люблю: канапушкі можна і на святковий стіл подати - для різноманітності! Безумовно, це блюдо на любителя, з розряду - салат з сиром. Можливо навіть корисно для організму. Буду рада, якщо комусь сподобається і стане в нагоді!

Інгредієнти

  • Буряк (середнього розміру, краще циліндричної форми, але круглий теж підійде) - 5 шт
  • Цибуля ріпчаста (цибулинки довгасті середнього розміру) - 4 шт
  • Сир твердий (будь-який, який добре плавиться - в моєму випадку "Столичний" білоруський). Якщо любите все солоне, то сир краще брати більш солоним, тому що сир в рецепті - єдине джерело солі) - 200 г
  • Петрушка (для прикраси, можна замінити будь-якою іншою зеленню за смаком, або використовувати сушену зелень) - 1 пуч.
  • Олія (для змазування дека) - 2 ст. л.

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 4

Ось вихідний набір наших інгредієнтів (масло забула поставити). Перед початком не забуваємо включити духовку - вона повинна бути прогрітою до 200 градусів.
Буряк (сирий!) миємо, чистимо і нарізаємо на кружечки товщиною приблизно 1 см.
На змащений олією лист викладаємо бурякові колечка. Поки ми возилися з буряком - духовка нагрілася. Відправляємо туди деко на 15 хв. Поки буряк запікається - ми продовжуємо.
Цибулю порізати тоненькими кружальцями. На 5 буряків у мене пішло 2 середні цибулини, 2 виявилися зайвими.
Сир нарізаємо скибочками - не дуже тонко. Важливо, щоб сир добре плавився. Цей сир перевірений мною не раз. І смак нам подобається: не сухий, трохи солоний, не має неприємного специфічного сирного запаху.
Ось минули 15 хвилин - витягаємо деко (духовку не вимикати!), виделкою перевертаємо кружечки. Вилочкою або ножем потрібно наколоти кілька кружалець - вони повинні бути напівготовими. На перевернуті кружечки викладаємо кільця цибулі (якщо так хочеться солоного можна трохи присолити, але я цього ніколи не роблю - мені солоності сиру цілком вистачає).
Потім на цибулю викладаємо сирок. З досвіду можу сказати, щоб розплавлений сир не стек на деко і не пригорів. Краще кожен шматочок сиру поламати на кілька частин і покласти пірамідкою - так він буде плавитися "шапочкою" і наші канапушкі будуть в кінцевому підсумку виглядати естетично. На сир покласти зелень свіжу або сушену - вирішувати вам! І знову відправляємо деко в духовку на 10-15 хвилин.
Ось так канапушечкі "загоряють". Оскільки буряк вже був доведен до напівготового стану, тому головне пропекти цибулю. Тому через 10 хвилин пробуйте цибулю на готовність.
Ну ось і все. Пригощайтеся!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі