Капустяний салат з радянських часів

Пропоную вам спробувати просто чудовий древній салат з найпростіших інгредієнтів. Салат з олією, молодої капусти та моркви дуже смачний, соковитий і вітамінний. Ностальгія за радянські їдальні і домашньою їжею тих далеких часів, коли з мінімуму інгредієнтів створювалася чудова смачна їжа! Салати на Трійцю - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна / Капустa (молода, будь-яка) - 200 г
  • Морква (молода, будь-яка) - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста (маленька цибулина) - 1 шт
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Соняшникова олія (за смаком, нерафінована холодного віджиму) - 1 ст. л.

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 2

Готуємо продукти. Беремо посуд, бажано емальовану, вона не окислюється від соку.
Дуже дрібно шаткуємо капусту.
Розміщуємо її в посуд. Натираємо моркву на тертці, не надто крупно і ріжемо цибулю ріпчасту не зовсім дрібно. Додаємо цукор і сіль. Перемішуємо дерев'яною ложкою і починаємо працювати руками. Пом'яти капусту пальцями, щоб вона дала сік.
Додаємо олію соняшникову. Масло має бути з запахом нерафіноване, як було раніше, і смак капусти буде колишнім.
Перемішуємо, даємо трохи постояти.
Салат з молодої капусти та моркви готовий. Подаємо.
Ось така корисна краса. У капусту не потрібно класти інших інгредієнтів, а це: часник, перець, оцет. Це буде інший салат. Салат можна подати і гостям на додаток до основної страви, він абсолютно не зіпсує святковий стіл. Актуальний в дні Посту. Такий салат можна робити цілий рік з з заготовлених овочів! Зараз йдуть свіжі овочі з масою корисних речей і вітамінів!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі