Кисир з солоним огірком

Традиційна закуска - турецький салат Кисир. Салат з розряду - недорогі і дешеві рецепти салатів. Пропоную один з варіантів з солоним огірочком і червоною цибулею. До складу входить булгур дрібного помелу, який додасть ситність, спеції додадуть гостроти, а солоний огірочок і цибуля - соковитість. Відмінно підійде до рибних і м'ясних страв, або як самостійна страва для перекусу. Рецепт цього дешевого салату взято з книги Sofra, творця одного з популярного кулінарного журналу в Туреччині з однойменною назвою. А ви коли-небудь готували грецький салат, спробуйте.

Інгредієнти

  • Булгур (дрібний) - 0,5 скл.
  • Томатна паста - 1 ст. л.
  • Огірок солоний - 2-4 шт
  • Оливкова олія - ​​2 ст. л.
  • Петрушка - 0,5 пуч.
  • Цибуля ріпчаста - 0,5 шт
  • Цибуля червона - 0,5 шт
  • Сіль
  • Перець чорний
  • Перець солодкий червоний (мелений або в пластівцях)
  • М'ята (сушена)
  • Наршараб - 1 ст. л.

Час приготування: 15 хвилин

Дрібний булгур залити гарячою водою в пропорції 1 до 2. Поставити в тепле місце для набухання.
На оливковій олії підсмажити цибулю. Додати томатну пасту, посмажити і додати трохи води. Тушкувати 3 хвилини.
Після того як булгур вбере всю воду і розм'якшиться, перемішати його з томатним соусом.
Нарізати дрібно червону цибулю і петрушку. Додати в салат.
Нарізаємо солоні огірки і додаємо в салат. Додати спеції і гранатовий соус Наршараб. Гарненько перемішати.
Готуйте дешеві рецепти салатів. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі