Традиційна закуска - турецький салат Кисир. Салат з розряду - недорогі і дешеві рецепти салатів. Пропоную один з варіантів з солоним огірочком і червоною цибулею. До складу входить булгур дрібного помелу, який додасть ситність, спеції додадуть гостроти, а солоний огірочок і цибуля - соковитість. Відмінно підійде до рибних і м'ясних страв, або як самостійна страва для перекусу. Рецепт цього дешевого салату взято з книги Sofra, творця одного з популярного кулінарного журналу в Туреччині з однойменною назвою. А ви коли-небудь готували грецький салат, спробуйте.
Інгредієнти
- Булгур (дрібний) - 0,5 скл.
- Томатна паста - 1 ст. л.
- Огірок солоний - 2-4 шт
- Оливкова олія - 2 ст. л.
- Петрушка - 0,5 пуч.
- Цибуля ріпчаста - 0,5 шт
- Цибуля червона - 0,5 шт
- Сіль
- Перець чорний
- Перець солодкий червоний (мелений або в пластівцях)
- М'ята (сушена)
- Наршараб - 1 ст. л.
Час приготування: 15 хвилин
Дрібний булгур залити гарячою водою в пропорції 1 до 2. Поставити в тепле місце для набухання.
На оливковій олії підсмажити цибулю. Додати томатну пасту, посмажити і додати трохи води. Тушкувати 3 хвилини.
Після того як булгур вбере всю воду і розм'якшиться, перемішати його з томатним соусом.
Нарізати дрібно червону цибулю і петрушку. Додати в салат.
Нарізаємо солоні огірки і додаємо в салат. Додати спеції і гранатовий соус Наршараб. Гарненько перемішати.
Готуйте дешеві рецепти салатів. Смачного!
Коментувати