Крабовий салат звичайний

Салат, який протягом багатьох років не втрачає своєї популярності - класичний салат з крабовими паличками. Його можна приготувати на звичайний обід або вечерю для всієї родини, а також подати салат до святкового столу. Цей крабовий салат в моїй родині "живе" вже багато років, але не втрачає своєї популярності. На всіх осінніх і зимових святах він завжди повинен бути на столі, це вимога моїх домочадців.

Інгредієнти

  • Рис - 2/3 склянки (пропарений)
  • Крабові палички - 150-200 г
  • Яйця - 4 шт
  • Огірки свіжі - 3-4 шт (невеликих)
  • Перець болгарський - 1 шт
  • Кукурудза - 150 г (консервована)
  • Майонез - 2-3 ст. ложок
  • Сіль - 2/3 ч. л. (0,5 - для варіння рису)
  • Перець чорний мелений - 2 пуч.

Кількість порцій: 4-6

Рис для салатів я завжди беру пропарений, він не розварюється і не злипається в салаті. Ретельно промиваємо рис, викладаємо його в каструльку, додати сіль і заливаємо 0,5 л води. Варимо до готовності.
Відварюємо яйця.
Відкидаємо зварений рис на друшляк, промиваємо холодною водою і залишаємо, нехай вся рідина стече, а самі поки займемося іншими інгредієнтами.
Ось все, що нам знадобиться для приготування салату. Огірочки у мене невеликі, тому їх 3-4 штук.
Нарізаємо вимиті огірки на кубики. Кубики можуть бути і дрібними, і побільше. Розмір залежить від вашого смаку.
Такими ж за розміром кубиками нарізаємо солодкий болгарський перець. Краще брати перець червоного кольору, салат вийде більш ошатним.
Нарізаємо крабові палички.
Очистимо й наріжемо яйця.
Всі інгредієнти у нас в мисці. Відкриваємо баночку кукурудзи, зливаємо з неї сік і додаємо в миску. Посипаємо сіллю, перцем, додамо майонез і перемішаємо. Салат готовий.
Подаємо до столу в великому салатнику (або кожному їдцю в окремій тарілці). У мене салат був приготований до звичайного вечері, тому прикраса салату простенька.

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі