Кростіні з салатом і сардинами - відмінний варіант для любителів рибних закусок. Готується легко і радує своїм смаком і яскравим видом. Така закуска без сумніву прикрасить будь-який святковий стіл і стане "хітом" серед закусок. Салати з олією - категорія рецепту.
Інгредієнти
- Багет - 1 шт
- Цибуля червона - 1 шт
- Перець болгарський - 1 шт
- Гірчиця (зерниста) - 1 ст. л.
- Оцет (винний червоний) - 2 ст. л.
- Консерви рибні (сардини в маслі) - 1 бан.
- Сік лимонний - 2 ст. л.
- Петрушка - 1 пуч.
- Оливкова олія (1 ст.л. для смаження; 2 ст.л. в салат) - 3 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний (мелений) - за смаком
- Оливки зелені - 1/2 бан.
- Маслини - 1/2 бан.
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 4
Набір необхідних нам продуктів, все доступно в будь-якому магазині.
Салат приготуємо і замарінуємо заздалегідь, можна навіть на ніч. Цибулю і перець нарізати дуже дрібно. У мисці з'єднати цибулю, солодкий перець, гірчицю, петрушку, влити оцет, лимонний сік, оливкову олію, все ретельно перемішати, додати сіль і перець за смаком (не забуваючи, що в сардинах є сіль) і дати салату замаринуватися в прохолодному місці.
Багет нарізати скибочками і обсмажити з обох боків до золотистого кольору. Зняти зі сковороди і дати охолонути.
На кростини викласти маринований салат.
Зверху покласти по шматочку сардини, маслину, оливку, закріпити шпажкою. Прикрасити зеленню і подавати до столу.
Смачного і щасливого Нового року!
Коментувати