Курячий салат з арахісом

Дуже прості і дешеві салати з курки на Трійцю! Навіть не думала, що при такому мінімальному наборі доступних продуктів вийде настільки вдале поєднання! Горішки грають тут не останню роль, тому раджу їх не шкодувати і додати побільше! Рецепт з категорії - салат з курячого філе. Смачного!

Інгредієнти

для курячого філе

  • Філе куряче (1 шт.) - 180..200 г
  • Сіль за смаком)
  • Розмарин (гілочка свіжого для смаження, за бажанням)
  • Спеції (за смаком і бажанням; перець чорний і запашний мелені, каррі 0,5 ч.л., порошок часниковий)

для салату

  • Огірок маринований (середні, ~ 120г.) - 2 шт
  • Морква (середня, ~ 115г.) - 1 шт
  • Арахіс - 30..50 г
  • Сметана (з гіркою) - 1 ст. л.
  • Майонез - 2 ст. л.
  • Сік лимонний - 1 ч. л.
  • Кріп (за смаком)

Кількість порцій: 3

Продукти для салату. Моркву запекти у фользі в духовці при 190 * 40-50 хв. Можна звичайно зварити, але печена морква дуже смачна, солодка і ароматна! Очистити і натерти на крупній тертці. Сметану змішати з майонезом і лимонним соком. Підсолити, якщо потрібно.
Куряче філе відбити плоскою стороною відбивного молотка так, щоб філе стало однакової товщини по всій поверхні. Натерти сіллю і спеціями з усіх боків. Залишити на 30 хв., (Можна до 2 ч.) Прикривши плівкою.
Арахіс прожарити, підсмажити на сухій сковороді, очистити.
Мариновані огірки нарізати середнім кубиком. Зайву рідину злити!
На сковороді розжарити ложку рослинної олії, додати гілочку розмарину. Обсмажити куряче філе на вогні вище середнього з двох сторін, по 5-7 хв. з кожного боку.
Філе остудити і нарізати середнім кубиком.
Салат будемо збирати шарами. Також цей салат можна зробити порційно, викладаючи в кулінарне кільце. У мене на загальному блюді. Дно тарілки, на якій буде подаватися салат, трохи змастити заправкою. Перший шар - куряче філе. Зверху зробити сіточку з заправки.
Другий шар - мариновані огірки, сіточка заправки.
Третій шар - морква (на крупній тертці), сіточка заправки.
Четвертий, завершальний шар - рубаний кріп і арахіс. Горіхи не варто сильно подрібнювати! Краще залишити прямо половинками ядер, так набагато смачніше! Я пройшлася по арахісу, зробивши буквально два руху ножем.
Дешевий салат з курки і арахісу готовий! Подавати до столу можна відразу, а можна дати трохи настоятися. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі