Давайте спробуємо об'єднати східний кускус з нашими продуктами. Солоний хрусткий огірочок, пряна брусниця, ароматний кріп і запашна соняшникова олія. Відчуваєте аромат? Ідеально всім на вечерю, в Пост, для вегетаріанців. А для м'ясоїдів буде чудовий гарнір до качки або дичини! Рецепт із серії - салати з олією без майонезу.
Інгредієнти
- Кус-кус - 100 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Часник - 1 зуб.
- Огірок солоний - 1 шт
- Брусниця (мочена) - 4 ст. л.
- Кріп (зелень) - 3 гілочки
- Сіль
- Перець чорний
- Олія (для смаження цибулі) - 2 ст. л.
- Соняшникова олія (нерафінована) - 1 ст. л.
Час приготування: 50 хвилин
Підготувати продукти для салату з кускусу з моченої брусницею.
Для приготування кускуса орієнтуйтеся на інструкцію, яка є на упаковці. Залити кускус теплою кип'яченою водою, трохи посолити, закрити кришкою. Залишити на півгодини набрякнути.
Обсмажити цибулю на невеликій кількості олії з дрібкою цукру. Часник розчавити плоскою стороною ножа і додати до цибулі для аромату.
Кускус набряк, розворушити його виделкою. Солоний огірок нарізати дрібними кубиками (за розміром з велику брусницю). Додати до кускусу нарізаний солоний огірок і обсмажену цибулю.
Кріп дрібно нарубати і додати в салат.
Мочену брусницю відцідити від розсолу і додати в салат.
Акуратно перемішати. Заправити нерафінованою соняшниковою олією. За смаком додати сіль, перець або щіпку цукру. Не забувайте, що огірок і брусниця вже солоні. Готуйте овочеві салати без майонезу. Смачного!
Коментувати