Яскравий, смачний мексиканський салат з кукурудзи і квасолі готується з доступних продуктів. Він підходить для вегетаріанського і пісного харчування. Повноцінне блюдо, яке цілком може замінити вечерю.
Інгредієнти
салат
- Квасоля - 50 г
- Огірок (свіжий) - 1 шт
- Помідор (свіжий) - 1 шт
- Перець болгарський (різного кольору) - 1 шт
- Кукурудза (консервована) - 0,5 бан.
- Кріп - 2 гілочки
- Вода (холодна для варіння квасолі) - 250 мл
заправка
- Оливкова олія - 3 ст. л.
- Оцет (яблучний) - 1 ст. л.
- Паприка солодка - 0,5 ч. л.
- Сіль
- Перець чилі
Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій: 2
Промиту квасолю помістити в каструлю і залити 250 мл води. Довести до кипіння, варити на сильному вогні 10 хвилин, потім вогонь зменшити і варити на слабкому вогні півтори-дві години. Сіль додати в кінці варіння, ослільки вона уповільнює процес приготування. Для салату квасолю остудити.
Підготувати інші інгредієнти. Нарізати перець, огірок, помідор і зелень. Відкрити баночку кукурудзи. З'єднати всі продукти в мисці.
Приготувати заправку: з'єднати масло з сіллю, перцем чилі, яблучним оцтом, меленою паприкою, ретельно перемішати.
Заправити салат з квасолі заправкою, акуратно перемішати ложками з двох сторін. Викласти в салатницю і відразу подавати. Смачного!
Коментувати