Квасолевий салат по-мексиканськи

Яскравий, смачний мексиканський салат з кукурудзи і квасолі готується з доступних продуктів. Він підходить для вегетаріанського і пісного харчування. Повноцінне блюдо, яке цілком може замінити вечерю.

Інгредієнти

салат

  • Квасоля - 50 г
  • Огірок (свіжий) - 1 шт
  • Помідор (свіжий) - 1 шт
  • Перець болгарський (різного кольору) - 1 шт
  • Кукурудза (консервована) - 0,5 бан.
  • Кріп - 2 гілочки
  • Вода (холодна для варіння квасолі) - 250 мл

заправка

  • Оливкова олія - ​​3 ст. л.
  • Оцет (яблучний) - 1 ст. л.
  • Паприка солодка - 0,5 ч. л.
  • Сіль
  • Перець чилі

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 2

Промиту квасолю помістити в каструлю і залити 250 мл води. Довести до кипіння, варити на сильному вогні 10 хвилин, потім вогонь зменшити і варити на слабкому вогні півтори-дві години. Сіль додати в кінці варіння, ослільки вона уповільнює процес приготування. Для салату квасолю остудити.
Підготувати інші інгредієнти. Нарізати перець, огірок, помідор і зелень. Відкрити баночку кукурудзи. З'єднати всі продукти в мисці.
Приготувати заправку: з'єднати масло з сіллю, перцем чилі, яблучним оцтом, меленою паприкою, ретельно перемішати.
Заправити салат з квасолі заправкою, акуратно перемішати ложками з двох сторін. Викласти в салатницю і відразу подавати. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі