Легкий салат з пекінської капусти, з грейпфрутом, креветками та моцарелою. Для тих, хто їсть легку і корисну їжу. Плоди грейпфрута вважають вітамінною бомбою і його потрібно обов'язково включати в свій раціон харчування. Готуйте салати з моцарелою, вони смачні.
Інгредієнти
- Грейпфрут - 1 шт
- Креветки (тигрові) - 10 шт
- Часник - 1 зуб.
- Оливкова олія - 2 ст. л.
- Капуста пекінська (листя) - 5 шт
- Моцарелла (кульки) - 5 шт
- Сіль (за смаком) - 0,25 ч. л.
- Перець чорний (за смаком) - 0,25 ч. л.
Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій: 2
Все, що нам стане в нагоді для цього салату. Пекінську капусту тонко ріжемо. Креветки я розморозила і почистила, обсушити паперовим рушником.
Грейпфрут максимально чистимо від білих перетинок, в них є гіркота. Чистити краще над посудом, щоб сік не пішов, а залишився в салатнику. Розбираємо часточки руками на шматочки.
Пекінську капусту відправляємо в салатник до грейпфруту, солимо і перчимо, перемішуємо.
Часник чистимо і тиснемо плоскою стороною ножа.
У сотейник наливаємо 1 ст л масла і викладаємо розчавлену часточку часнику. Обсмажуємо її з хвилину, щоб часник віддав аромат маслу і прибираємо його. Викладаємо в масло креветки, обсмажуємо трійку хвилин до готовності, трохи солимо.
Викладаємо креветки в салатник. Ріжемо кульки моцарели навпіл і теж кладемо в салатник. З сковороди забираємо масло, поливаємо салат і додаємо ще за бажанням трохи масла оливкового з пляшки. Перемішуємо і пробуємо на смак солі і перцю. Якщо треба, то коригуємо.
Салат я робила на двох і розклала його в порційні креманки. Легко, корисно, поживно, смачно, не зовсім звичайно, але з'їли ми його із задоволенням! Готуйте легкі салати. Смачного!
Коментувати