Літо підходить до кінця, але ще радує нас теплими днями. У господинь спекотна пора - заготовки на зиму, закрутки. Постає питання чим годувати сім'ю на вечерю? Хочеться смачне і не важке блюдо. Звичайно салат! Я пропоную салат тунцем з явними італійськими мотивами: помідори, моцарелла, доповнені листям салату і тунцем. З одного боку свіжість, легкість, з іншого - сир і тунець дозволяють насититися. Кухня: Італійська
Інгредієнти
Основне
- Листя салату / Салат ( "Айсберг") - 1 пуч.
- Тунець (приблизно 180 г) - 1 бан.
- Моцарелла (міні) - 125 г
- Помідори черрі (або 1-2 помідори) - 18 шт
- Сіль за смаком
- Перець чорний - за смаком
заправка
- Оливкова олія - 4 ст. л.
- Гірчиця - 1 ст. л.
- Оцет - 20 г
- Часник - 2 зуб.
Час приготування: 15 хвилин
Кількість порцій: 3
Айсберг порізати крупно. Для заправки змішати пропущений через чеснокодавку часник, оливкову олію, оцет і гірчицю.
Черрі вимити, обсушити і розрізати навпіл.
Кульки моцарели також розрізати навпіл.
Консервований тунець розібрати на скибочки. Змішати салатні листя, черрі, моцарелу і тунець. Посолити. Поперчити. А тепер увага! Салат можна заправити оливковою олією. Можна відразу заправити заправкою. Я зробила по-іншому. Приготувала половинну порцію заправки і подала в соуснику. Салат приправила трохи оливковою олією.
Салат смачний і з заправкою і з оливковою олією. Так що вибирайте що душа забажає. Смачного!
Коментувати