Легкий салат з тунцем і моцарелою

Літо підходить до кінця, але ще радує нас теплими днями. У господинь спекотна пора - заготовки на зиму, закрутки. Постає питання чим годувати сім'ю на вечерю? Хочеться смачне і не важке блюдо. Звичайно салат! Я пропоную салат тунцем з явними італійськими мотивами: помідори, моцарелла, доповнені листям салату і тунцем. З одного боку свіжість, легкість, з іншого - сир і тунець дозволяють насититися. Кухня: Італійська

Інгредієнти

Основне

  • Листя салату / Салат ( "Айсберг") - 1 пуч.
  • Тунець (приблизно 180 г) - 1 бан.
  • Моцарелла (міні) - 125 г
  • Помідори черрі (або 1-2 помідори) - 18 шт
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком

заправка

  • Оливкова олія - ​​4 ст. л.
  • Гірчиця - 1 ст. л.
  • Оцет - 20 г
  • Часник - 2 зуб.

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 3

Айсберг порізати крупно. Для заправки змішати пропущений через чеснокодавку часник, оливкову олію, оцет і гірчицю.
Черрі вимити, обсушити і розрізати навпіл.
Кульки моцарели також розрізати навпіл.
Консервований тунець розібрати на скибочки. Змішати салатні листя, черрі, моцарелу і тунець. Посолити. Поперчити. А тепер увага! Салат можна заправити оливковою олією. Можна відразу заправити заправкою. Я зробила по-іншому. Приготувала половинну порцію заправки і подала в соуснику. Салат приправила трохи оливковою олією.
Салат смачний і з заправкою і з оливковою олією. Так що вибирайте що душа забажає. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі