Салат зі свіжої капусти в тарталетках відмінно підійде на вечерю. Легко, смачно, апетитно. Салат з сиром Рокфор, яйцем, кукурудзою і яблуком.
Інгредієнти
- Капуста білокачанна / Капустa - 200 г
- Яблуко (солодке) - 1 шт
- Кукурудза - 0,5 бан.
- Яйце куряче - 2 шт
- Сир блакитний (Рокфор) - 50 г
- Майонез (за смаком) - 4 ст. л.
- Сіль (щіпка, за смаком) - 0,25 ч. л.
- Перець чорний (суміш перців у мене) - 0,25 ч. л.
- Тарталетка - 4 шт
Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій: 4
Яйця варимо круто. Готуємо все, що нам знадобиться для салату. Для мене краще взяти яблуко солодке.
Капусту тонко шаткуємо, поміщаємо в салатник, додаємо дрібку солі і б'ємо її м'ялкою. Я використовую завжди для цього дерев'яну м'яльницю для картоплі. Капуста дасть трохи сік і буде м'якше.
Ріжемо яблуко невеликими тонкими шматочками. Можна натерти яблуко, але я люблю саме шматочками. Заправляємо відразу двома ложками майонезу і перемішуємо. Яблуко я ріжу в салати завжди керамічним ножем, воно довго не темніє. Майонез я теж відразу додала, щоб яблуко в салаті не потемніло, поки я ріжу продукти які залишилися. Можна яблуко скропити лимонним соком, але я в цей салат його не додавала. У мене не виявилося лимона.
Викладаємо кукурудзу, рубаємо дрібно яйця, додаємо сир блакитний. Я його розкришила руками.
За смаком додаємо майонез і перчимо теж за смаком і бажанням.
З'єднуємо. Салат з капусти свіжої готовий. Його можна подати просто, розклавши по тарілках.
У мене були тарталетки і я салат подала в них.
Дуже люблю капусту і часто роблю різноманітні салати з нею. Про блакитний сир окрема історія. Я його просто обожнюю. У салат можна покласти і інший сир, вами улюблений. Спробуйте, це смачно і не клопітно.
Коментувати