Легкий салат з креветками

Смачний салат з листям салату і креветками з горошком. Спостерігається у мене в цьому сезоні велика любов до креветок. Ось пропоную і вам приготувати такий легкий салат без майонезу з обсмаженими креветками, але з цікавою заправкою. Смак дуже гармонійний, креветочно-пікантний і свіжий. Цей салат з горошком це чудова і смачна альтернатива майонезному царству на святковому столі. Пригощайтеся!

Інгредієнти

салат

  • Креветки (1/2 від пачки заморожених і неочищених) - 200 г
  • Листя салату / Салат (у мене суміш салатів з пакетика) - 1 пуч.
  • Горошок зелений (заморожений, близько 100 г) - 100 г
  • Перець болгарський (якщо великий, то 1/2 вистачить) - 1 шт
  • Цибуля зелена - 1/2 пуч.
  • Огірок (якщо довгий, можна додати за вашим смаком) - 1/3 шт

Маринад і заправка

  • Імбир (свіжий, близько 2 см) - 1 ч. л.
  • Перець чилі (дивіться по гостроті) - 1/2 шт
  • Соус-маринад - 3 ст. л.
  • Оливкова олія - ​​2 ст. л.

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 6

Ось наші інгредієнти. Плюс креветки розморожуються, горошок бланшируется, салатні листя купаються.
Ось і горошок. Зробити згідно з інструкцією на упаковці. Я вже давно віддаю перевагу саме замороженому горошку, а не консервованому.
Миємо та сушимо салат. Фіолетовий мені в підсумку не сподобався, не стала його брати. Називається він радіччіо.
Креветки, розморожені і очищені від панцира і голови, зараз будемо маринувати. Для маринаду змішаємо соус, дрібно порізаний чилі (мені вистачило шматочка близько 2 см) і потертий на дрібній тертці імбир (теж шматочок близько 2 см).
Ось наші креветки. Добре їх замочуємо в маринаді хвилин на 20-30. А поки готуємо інші складові салату.
Ріжемо перець, огірок, зелену цибулю. Листя салату, горошок і порізані овочі складаємо в великий салатник.
Креветки дістаємо з маринаду і обсмажуємо хвилини 3. Одночасно сам маринад доводимо до кипіння в окремій посудині.
Маринад повинен закипіти. Вимикаємо.
Маринад проціджуємо. Віджимаємо гарненько. Додаємо оливкову олію і краплю (1/3 ч. л) соусу.
Перемішуємо салат, креветки і заправку. Ось так красиво. Салат не вийде довго зберігати-тендітні листочки салату цього не витримають. Можна зробити заготовку (все окремо: овочі + листя салату + креветки + заправка). І перед гостями вже все перемішати.
Викласти на красиву тарілку і подати з часточкою лайма. Соком можна полити креветки. Ось так легко в приготуванні і для шлунка, а ще красиво і смачно. Легкий салат з креветками готовий. Пригощайтеся! З Новим роком і прийдешнім Різдвом! Всіх благ!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі