Літній рецепт з базиліком

Готуємо дуже смачні літні салати з помідорів, базиліка і фети. Подрібнений базилік і маринована цибуля дають багатий, насичений смак салату, а стиглі помідори і фета чудово доповнюють і відтіняють його. Салати на день народження - категорія салату.

Інгредієнти

  • Базилік (великий пучок зеленого базиліка) - 1 пуч.
  • Цибуля червона (можна взяти білу салатну або звичайний ріпчасту) - 0.5 шт
  • Лимон - 1 шт
  • Помідор - 4 шт
  • Фета (можна взяти бринзу) - 150 г
  • Сіль за смаком
  • Оливкова олія - ​​за смаком
  • Перець чорний - за смаком
Спочатку замарінуем цибулю: наріжемо її тонкими півкільцями, посолити трохи і видавити сік половини лимона. Перемішаємо, трохи прімнём, накриємо тарілку і залишимо на 10 хвилин. Базилік помиємо, обірвемо листочки, присолити їх, додамо трохи соку лимона і збризніть оливковим маслом. Подрібнимо блендером базилік, але не повністю, щоб трохи відчувалися листочки. Додаємо нарізані помідори, фету, мариновану цибулю з соком лимона, в якому вона маринувалася. Якщо хочете можна додати огірки або перець болгарський. Виловлюємо сік з лимона, що залишився, заправляємо оливковою олією, перемішуємо і подаємо до столу. Дуже смачно з шматком свіжого хліба, м'ясом або з будь-яким гарніром. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі