Морква по-узбецьки

Цей розкішний святковий салат з болгарського перцю, капусти та моркви є фірмовим блюдом чайхани «Калінінград-Ташкент», і більше не подається ніде.

Інгредієнти

  • Морква - 3 шт
  • Капуста білокачанна / Капустa (в 2 рази менше ніж моркви) - 1/8 вилок
  • Перець болгарський - 1/2 шт
  • Коріандр (насіння кінзи в зернах) - 1 ст. л.
  • Оцет (9%) - 1 ч. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Глутамат натрію (Е 621) - 1 ч. л.
  • Олія - ​​3 ст. л.
Глутомат натрію відомий ще (що, загалом, не вірно) як корейська сіль. Капусти має бути в два рази менше ніж моркви. Моркву натираємо на тертці для моркви по корейськи. Капусту шаткуємо як можна тонше. Перець нарізаємо тонкою, дрібної соломкою. Коріандр злегка прожарюємо на сухій сковороді, до появи запаху смажених горіхів (насіння). Подрібнюємо його в ступці. Наливаємо в сковороду масло і нагріваємо його якомога гаряче (але без диму). У миску складаємо подрібнені овочі, додаємо до них все спеції, перемішуємо руками. Вливаємо розпечене масло, і ще раз ретельно перемішуємо салат двома ложками або вилками. Салат з капусти та моркви і болгарського перцю готовий. Даємо охолонути-настоятися хвилин 20 - 30, подаємо. Смачного.

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі