Салат з маринованою свининою в хроні з вершками, коріандром, чорним свіжомеленим перцом і оливковою олією. Салат з овочами і сиром, заправлений сметаною з соєвим соусом і доповнений часниковими сухариками. Відмінно впишеться на святковий новорічний стіл.
Інгредієнти
для маринаду
- Свинина (пісна) - 200 г
- Оливкова олія (або соняшникова) - 1 ст. л.
- Хрін (за смаком з вершками) - 2 ч. л.
- Коріандр (за смаком) - 1 ч. л.
- Перець чорний (мелений) - 0.25 ч. л.
для сухариків
- Хліб (пшеничний з 2 сорту або житній, будь-який) - 2 скибочки
- Часник (великий) - 1 зубчик
для заправки
- Сметана (або майонез) - 2 ст. л.
- Соєвий соус (натуральний) - 2 ч. л.
для салату
- Помідор (великий або помідори-чері) - 1 шт
- Перець болгарський (дрібний) - 1 шт
- Сир твердий (будь-який) - 30 г
- Зелень (порубаний кріп, петрушка і зелена цибуля) - 2 ст. л.
- Сіль за смаком
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 2
Пісну свинину потрібно порізати довгими тонкими шматочками, довжиною приблизно 2,5-3 см. Викласти в керамічний посуд, налити оливкову олію, яку можна замінити на соняшникову. Для маринаду свинини я буду використовувати хрін з вершками. Коріандр у мене в зернах і я його розтерла в ступці, перець чорний горошком я розмелила в млині, він краще мелений.
Додаємо до свинини в маслі хрін, коріандр і перець. З'єднуємо, накриваємо кришкою і даємо свинині помаринуватися хоча б 30 хвилин, краще побільше. Далі викладаємо свинину з маринадом на сковороду і обсмажуємо її до готовності. Свинину смажте на свій смак. Я не сильно обсмажувала. Даємо свинині охолонути.
Робимо сухарики. Дві скибочки хліба з низькосортного борошна я підсушила до золотистого кольору в тостері. Якщо немає тостера, обсмажте скибочки на сухій сковороді з обох сторін. Поки хліб гарячий, натираємо його часником з обох сторін. У мене велика часточка часнику і на кожну скибочку пішло по половині дольки. Залишки часнику дрібно порубати, в салаті він нам стане в нагоді. Підсушені і натерті часником скибочки хліба нарізаємо на невеликі кубики. Сухарики готові. Перець болгарський звільняємо від насіння і нарізаємо тонкою соломкою. Помідор в салат краще взяти м'ясистий або черрі. Якщо таких немає, то у помідора потрібно вибрати м'якоть, щоб в салаті не було багато рідини. Нарізаємо на кубики.
Викладіть на самий низ в салатник порізаний часник. На часник викладаємо обсмажену свинину, далі - дрібно посічену зелень, болгарський перець і помідор. Сир потрібно порізати теж кубиком, відправляємо туди ж. Все перемішуємо і прибираємо салат до подачі. Заправляти ми його будемо безпосередньо у себе в тарілці і доповнимо у себе в тарілці часниковими сухарями за смаком. Робимо заправку. Я для заправки буду використовувати сметану, для любителів майонезу, візьміть його. Сметану поєднала з натуральним соєвим соусом.
Подаємо салат і до нього окремо сухарики і заправку. Накладаємо салат в тарілку, поливаємо заправкою і присипаємо сухариками. Якщо вам салат здався не солоним, то посоліть за смаком. Мені досить солі було, тому що сир і соєвий соус теж солоні.
Ось такий гарний і дуже душевний салат! Кажуть, що в рік Бика на столі не повинна бути яловичина, але м'ясо ніхто не відміняв, особливо для тих, хто є його любителем і без нього не може собі уявити новорічний стіл. Пісна свинина нам допоможе в цьому! М'ясо таким способом можна зробити основною стравою і подати його до якогось гарніру.
Коментувати