Хочу запропонувати Вашій увазі смачний салат з мідій з мінімальним набором інгредієнтів, але досить поживний і насичений!
Інгредієнти
- Мідії - 250 г
- Печериці - 200 г
- Сир твердий - 100 г
- Сир - 2 ст. л.
- Сметана - 2 ст. л.
- Часник - 2 зуб.
- Зелень (у мене суміш пряних трав (тархун, любисток, кінза, часник, м'ята, базилік)) - 2 ч. л.
- Сіль за смаком
- Масло вершкове - 2 ст. л.
- Оцет (оцет винний або яблучний) - 1 ч. л.
Мідії розморожуємо.
Печериці ріжемо досить крупно.
Сир тремо на крупній тертці.
Після того, як мідії розморозилися, їх треба почистити від водоростей.
А так же спустошити шлункову частину.
Багато людей цього не роблять, але тільки погляньте скільки там знаходиться перероблених водоростей і піску...
На столовій ложці вершкового масла обсмажуємо печериці.
Мідії обсмажуємо так само на вершковому маслі і скроплюємо винним оцтом.
Поки гриби і мідії остигають приготуємо заправку для салату. Переробимо до однорідності блендером сир, сметану, часник пропущений через прес і зелень. Виходить кремообразна консистенція.
Змішуємо всі інгредієнти і заправляємо заправкою. Перемішуємо. Даємо постояти хвилин 10 і пробуємо на сіль. Я салат не солю... Нам достатньо тієї солі, яка міститься в сирі! За 10 хвилин сир віддає свою сіль іншим інгредієнтам. Головне не пересолити салат.
Перекладаємо в загальний салатник. Можна присипати зеленню зверху. Смачного!
Коментувати