Дуже незвичайний салат з буряка і оселедця, який нагадує "Оселедець під шубою", тільки має більш вишуканий смак! Урізноманітніть своє меню - приготуйте салат з оселедцем "Різдво". Картоплю і буряк для салату я запекла в духовці, обмотавши фольгою. Журавлина надає дуже пікантну кислинку. Грушу в крайньому випадку замініть кислим яблуком.
Інгредієнти
- Філе оселедця - 2 шт
- Картопля - 1-2 шт
- Цибуля біла - 0,5 шт
- Цибуля синя - 0,5 шт
- Майонез - 3 ст. л.
- Сметана - 3 ст. л.
- Буряк - 1 шт
- Груша - 1 шт
- Журавлина - 50 г
- Оливкова олія - 2 ст. л.
- Цукор - 2 ст. л.
- Сіль, білий перець - частина
- Лимон - 1 шт
- Зелень - за смаком
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 3 год. 0 хв.
Картоплю наріжте дрібними кубиками.
Буряк натріть на крупній тертці.
Цибулю білу і синю наріжте дрібними кубиками. У різних ємностях залийте їх окропом на пару хвилин, потім злийте воду.
Грушу очистіть від шкірки, наріжте дрібними кубиками і розділіть на 2 частини.
Філе оселедця дрібно наріжте і додайте лимонного соку.
З'єднайте в мисці картоплю, оселедець, білу цибулю, грушу, додайте білий перець, дрібку солі, сметану і майонез. Змішайте всі інгредієнти і поставте в холодильник.
У каструлю з товстим дном відправте другу частину груші, журавлину і цукор. На повільному вогні карамелізуйте до м'якості. Потім додайте буряк, червону цибулю, щіпку солі, білий перець і оливкове масло. Перемішайте і поставте в холодильник на 2 години разом з оселедцем.
Викладіть салат з буряка і оселедця на плоскому блюді, чергуючи оселедець і буряк. Прикрасьте листочками петрушки і подавайте. Смачного!
Коментувати