Салат "До святкового столу"

Років три - чотири тому я придумала салат на святковий стіл з улюбленими продуктами сина. Оскільки він з'явився перед новим роком, то дала назву не мудруючи "До новорічного столу". Цей салат з печінки тріски так сподобався моїм домашнім, що вони стали просити готувати його на всі свята. Тому назва трохи змінилася. Побачивши оголошення про конкурс син запропонував приготувати і показати наш салат з яйцями. Не впевнена, що схожий не готують, але в цьому враховані всі табу, накладені для нас лікарями. У той же час салат виходить ненудний, ароматний і ситний. Час на приготування вказано без урахування часу варіння і охолодження яєць.

Інгредієнти

  • Печінка тріски - 1 бан.
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Рис (відварений) - 4 ст. л.
  • Огірок маринований - 5 шт
  • Зелень (10) - 1 пуч.
  • Сіль

Час приготування: 10 хвилин

Кількість порцій: 2

Печінку тріски дістати з банки і розім'яти. Масло не виливати, їм будемо заправляти салат.
Змішати печінку тріски з відвареним рисом.
Яйце зварити круто, охолодити, очистити. Два яйця натерти на тертці. Додати до рису з печінкою тріски.
Огірочки натерти на крупній тертці. Додати в миску до решти інгредієнтів.
Зелень вимити, обсушити, подрібнити.
У мисці змішати зелень з печінкою тріски, рисом, яйцем і натертими огірками. Посолити за смаком і заправити олією з консервів (або рослинним маслом). Перекласти в салатницю.
Яйце, яке залишилося, розім'яти виделкою в блюдце. Посипати салат зверху, прикрасити зеленню. Смачного! Ось так буває: ідей багато, а втілити вдалося тільки одну. Боліла, потім вийшла на роботу - кінець чверті. Роботи непочатий край... Так що активно взяти участь не вдалося. Цей салат з печінки тріски та яєць виходить дуже смачним.
Якщо плануєте прихід гостей, то подати цей салат з печінки тріски можна в тарталетках. Тоді цієї порції вистачить на цілу компанію.

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі