Огірковий салат по-грецьки

Цей рецепт узятий з журналу і давно став нашим улюбленим! Сподіваюся і вам сподобається! Салат зі свіжих огірків із заправкою з кислого молока легкий, смачний, і відмінно підійде до м'яса, картоплі, та й до будь-якої іншої страви!

Інгредієнти 

  • Огірок (салатний, 200 г) - 1 шт
  • Яйце куряче (варене) - 2 шт
  • Часник - 3 зуб.
  • Петрушка - 2 ст. л.
  • Кріп - 2 ст. л.
  • Кисле молоко - 100 мл
  • Оливкова олія (або соняшникова) - 3 ст. л.
  • Сіль
  • Перець чорний (свіжозмелений)
  • Оцет (винний або яблучний) - 1 ст. л.

Час приготування: 20 хвилин 

Довгий салатний огірок (200 г) добре вимити, розрізати уздовж, а потім - на дольки.
Злегка посолити і дати постояти 10 хвилин.
В цей час очистити яйця від шкаралупи і дрібно їх нарубати. Очистити часник і подрібнити на дрібній тертці, або через прес. Петрушку і кріп вимити, обсушити серветкою і дрібно порубати.
Кисле молоко змішати з маслом, потім додати яйця, часник і зелень. Оцет беріть за бажанням, яблучний або винний, і його кількість - за смаком. Я додала 1 ст. л яблучного оцту. Все перемішати.
Додаємо огірки з соком що виділився.
Все перемішати і посипати свіжо чорним перцем.
Салат зі свіжих огірків готовий! Подавати в холодному вигляді.
Цей салат вдало доповнить будь-яку страву! Він відмінно поєднується з холодним м'ясом, картоплею і блюдом, приготованим на грилі! Спробуйте! Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі