Незвичайний салат з пекінської капусти! Яскравий, оригінальний, свіжий, соковитий, легкий, але ситний, дуже цікавий. Любителям морепродуктів він безсумнівно припаде до смаку. Заходьте, угощайтесь.
Інгредієнти
- Капуста пекінська - 200 г
- Яйце куряче - 3 шт
- Огірок - 2 шт
- Кукурудза (220-250 г) - 1 бан.
- Мідії - 300 г
- Петрушка - 1/3 пуч.
- Сметана (100-120 г) - 100 г
- Гірчиця (зерниста) - 1 ст. л.
- Сік лимонний - 2 ст. л.
- Оливкова олія - 2 ст. л.
- Соєвий соус - 1 ст. л.
- Паприка солодка - 1/2 ч. л.
- Сіль за смаком
Мідії розморозити, добре обсушити паперовим рушником. У чашці змішати оливкове масло, одну (!!!) ложку лимонного соку, соєвий соус і паприку. Краще, якщо паприка буде копчена. Але і зі звичайною теж буде добре. Залити отриманим маринадом мідії, перемішати і залишити їх маринуватися на півгодини.
Потім викласти мідії в добре розігріту суху сковороду разом з маринадом. Обсмажити на сильному вогні хвилини три, постійно помішуючи. Зняти з вогню, остудити. А можна зовсім спростити собі життя і взяти вже готові мідії в баночці, в маслі або підкопчені.
Пекінську капусту нашаткувати. Викласти в великий салатник. Додати до капусти рубані яйця...
... і нарізаний не дуже дрібно огірок. З консервованої кукурудзи злити рідину і викласти кукурудзу в салатник.
Туди ж відправити остиглі вже мідії.
Сметану змішати з лимонним соком (столова ложка, що залишилася) і гірчицею. (Зернисту можна замінити на звичайну, 1/2 чайної ложки) А можна заправити салат майонезом або просто сметаною.
Додати в салатник подрібнену петрушку. Заправити соусом, акуратно перемішати. Спробувати на сіль, посолити. Все готово! Цей салат дуже хороший не тільки з мідіями. Можна готувати його і з морським коктейлем, і з кальмаром.
Смачного!
Коментувати