Ошатний овочевий салат

Люблю цей салат з червоною капустою: хрусткий, з насиченим смаком. Прийшла до нього самостійно, коли в холодильнику на одній полиці зустріла всі перелічені продукти, хоча тут, звичайно, ніяких відкриттів. Роблю його собі на сніданок. Підійде, як гарнір до жирного м'яса або птиці. І дуже зручний, щоб взяти з собою, головне заправку покласти на дно, а всі інші інгредієнти не змішувати до подачі.

Інгредієнти

  • Капуста червона (зверніть увагу, який маленький качан у мене!) - 0.3 вилок
  • Листя салату / Салат (я завжди принципово кладу салат-айсберг, просто його немає серед інгредієнтів. Він самий хрусткий і соковитий, тут це важливо.) - 0.3 вилок
  • Яблуко (солодке) - 1 шт
  • Морква (у мене дуже здорова морква, тому беру половинку.)
  • Олія - ​​за смаком
  • Гірчиця (я беру зернову, але можна взяти будь-яку. Для любителів натуралізму підходить гірчичний порошок або розмелені в ступці насіння гірчиці) - 1 ч. л.
  • Сік лимонний - 1 ч. л.
  • Суміш перців (ось це дуже обов'язковий інгредієнт! Дуже смачний цей салат саме поперчений!) - за смаком
  • Сіль за смаком

Час приготування: 5 хвилин

Кількість порцій: 1

Ось такі у нас інгредієнти. Яблуко порізати «банкетної нарізкою», як каже моя мама-тонкою соломкою. Моркву почистити, натерти на крупній тертці. Червону капусту нашаткувати тонко. Айсберг порізати / поламати руками довільно.
Для заправки змішати масло, гірчицю, сіль, перець, лимонний сік (так зручніше робити, якщо готуєте салат на загальний стіл або збираєтеся взяти з собою. У цьому випадку заправку змішуємо на дні і зверху засипаємо яблуками). Для варіанту «сніданок для себе коханої» можна окремо не змішувати, а відразу покласти до овочів і перемішати. Наш салат з червоної капусти і моркви з яблука готовий. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі