Люблю цей салат з червоною капустою: хрусткий, з насиченим смаком. Прийшла до нього самостійно, коли в холодильнику на одній полиці зустріла всі перелічені продукти, хоча тут, звичайно, ніяких відкриттів. Роблю його собі на сніданок. Підійде, як гарнір до жирного м'яса або птиці. І дуже зручний, щоб взяти з собою, головне заправку покласти на дно, а всі інші інгредієнти не змішувати до подачі.
Інгредієнти
- Капуста червона (зверніть увагу, який маленький качан у мене!) - 0.3 вилок
- Листя салату / Салат (я завжди принципово кладу салат-айсберг, просто його немає серед інгредієнтів. Він самий хрусткий і соковитий, тут це важливо.) - 0.3 вилок
- Яблуко (солодке) - 1 шт
- Морква (у мене дуже здорова морква, тому беру половинку.)
- Олія - за смаком
- Гірчиця (я беру зернову, але можна взяти будь-яку. Для любителів натуралізму підходить гірчичний порошок або розмелені в ступці насіння гірчиці) - 1 ч. л.
- Сік лимонний - 1 ч. л.
- Суміш перців (ось це дуже обов'язковий інгредієнт! Дуже смачний цей салат саме поперчений!) - за смаком
- Сіль за смаком
Час приготування: 5 хвилин
Кількість порцій: 1
Ось такі у нас інгредієнти. Яблуко порізати «банкетної нарізкою», як каже моя мама-тонкою соломкою. Моркву почистити, натерти на крупній тертці. Червону капусту нашаткувати тонко. Айсберг порізати / поламати руками довільно.
Для заправки змішати масло, гірчицю, сіль, перець, лимонний сік (так зручніше робити, якщо готуєте салат на загальний стіл або збираєтеся взяти з собою. У цьому випадку заправку змішуємо на дні і зверху засипаємо яблуками). Для варіанту «сніданок для себе коханої» можна окремо не змішувати, а відразу покласти до овочів і перемішати. Наш салат з червоної капусти і моркви з яблука готовий. Смачного!
Коментувати